Kristoff om Katjusjas løftebrudd: – Er ikke skuffet

Alexander Kristoff får ikke den Tour de France-hjelpen han ble lovet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Calpe, Spania (TV 2): Katjusja lovet Alexander Kristoff gull og grønn trøye etter suksessen i sommerens Tour de France. Men etter at løypa for neste års utgave ble kjent, så det russiske laget seg nødt til å bryte løftet de hadde gitt nordmannen.

– De visste ikke at Tour de France 2015 skulle passe så bra for Joaquim Rodriguez. Normalt tror jeg han skulle ha kjørt Giro d'Italia og Vuelta Espana, men siden det er så lite tempo i touren, har han veldig god sjans der, sier Kristoff til TV 2.

27-åringen vurderte derfor å satse på andre ritt.

– Jeg tenkte med en gang på Rodriguez da Tour de France-løypa ble presentert, og at han ville kjøre der siden det var så lite tempo. Det var da tankene mine flytta seg litt over på at jeg skulle kjøre giroen istedenfor, fordi jeg visste at jeg ikke ville få et helt lag.

– Jeg er ikke skuffet
Nå har imidlertid Katusja bestemt at de også vil satse på Kristoff i touren.

– Sesongen min blir veldig lik som om i fjor. Først Quatar, Oman, klassikerne, og så blir neste mål Tour de France. Da blir laget delt mellom meg og Rodriguez, slik det ble i fjor.

– Er du skuffet over at det ikke bli slik du var lovet?

– Egentlig ikke. Man må se løypa før man vet hva man skal kjøre. Giroen hadde passet bra, den også, fordi den er mye flatere. Sånn sett hadde det ikke vært dumt for meg å kjøre der med et lag i ryggen. Men for oss nordmenn er det Tour de France som gjelder, så jeg har mest lyst til å kjøre der.

Men selv om Kristoff etter all sannsynlighet stiller til start på tourens åpningsetappe i Nederland, er det den spanske klatremusen som vil få mest fokus underveis.

– Han blir nok hovedfokuset. Rodriguez må jobbe hver dag for å henge med, og må ha hjelperyttere til å passe på seg. Jeg må sikkert også bidra hvis det blir nødvendig, forteller Kristoff.

– Vil gå for grønn trøye
Han tror likevel at han vil få mer hjelp enn fikk på de franske veiene i år.

– Jeg håper i hvert fall at jeg har tre mann spesielt for spurten, og én eller to mann som kan hjelpe både meg og Rodriguez.

Den norske spurtkanonen har fortsatt håp om å sikre seg den grønne trøya.

– Det er jo etappeseier som blir målet, og så får vi se an grønn trøye, hvor mye support jeg kan få. Hvis jeg skal gå for den må jeg ha en del mann i ryggen. Men jeg ble nummer to i den konkurransen i år uten å prøve så hardt, så det kan være mulig. Peter Sagan er en vond mann å slå, men nå er det jo nye regler som favoriserer folk som vinner etapper, så jeg har lyst til å prøve på grønn trøye.