Bjørgen etter suveren seier: – Johaug er storfavoritt, jeg er outsider

Bjørgen var overlegen da det ble firedobbelt norsk på sprinten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillehammer/Bergen (TV 2 Sporten): Marit Bjørgen gjentok suksessen fra Kuusamo og vant fredagens sprint på Lillehammer. Sprinten var den første av tre etapper i helgens minitour.

Langrennsdronningen var helt overlegen i finalen hvor fire norske jenter endte øverst på resultatlisten.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen og synes jeg var sterk fra prologen til finalen. Jeg har en ledelse på de aller beste, som kan utfordre på de lengre distansene, men det er klart det skal gås godt i morgen og på søndagen. Det er tidlig å si, sier Bjørgen til TV 2.

Celine Brun-Lie tok andreplassen, Heidi Weng ble nummer tre og Maiken Caspersen Falla nummer fire.

– Imponert av Therese

Med seieren tok også Bjørgen ledelsen i minitouren. Justyna Kowalczyk hadde ingen god dag i Lillehammer, og maktet å ta seg videre fra prologen.

Therese Johaug tok seg til kvartfinalen, og imponerte selv om hun røk ut.

– Det har helt klart skjedd en utvikling. Nå har jeg klart å stabilisere i prolog og kvartfinale. Du har selvsagt lyst til å komme til semien, og jeg føler det kommer seg gradvis. Jeg tar nye steg, og det er moro å se, sier Johaug til TV 2.

– Jeg er imponert av det Therese fikk til på sprinten, det blir artig å se hva hun får til på femkilometeren i morgen,sier landslagstrener Egil Kristiansen til TV 2.

Han medgir at hun fremdeles er Marit Bjørgens største konkurrent i sammendraget.

– I sammendraget er hun nok det, men det er flere andre som kan overraske litt, sier han.

– Johaug er storfavoritt

Bjørgen selv frykter også Therese Johaug.

– Ser man tilbake til forrige helg så viste Therese veldig bra form, og Charlotte, Ingvild og Justyna. Jeg tipper det handler mye om de som gikk bra på distanse forrige helg, sier hun.

– Er det 70/30 i favør deg mot Johaug nå?

– Johaug er storfavoritt. Hun slo meg med 45 sekunder, så jeg må i alle fall ha det på søndag.

– Det var merkelig feigt?

– Ja... jeg er outsider, gliser Bjørgen.

Kvinnenes minitour fortsetter med en femkilometer i fristil lørdag, og avsluttes med ti kilometer klassisk søndag. Og Johaug skal gi alt for å leve opp til «favorittstempelet».

– Jeg tar med meg en god form til morgendagen, og søndag skal det jaktes på en ti klassisk. Klassiskformen er veldig bra, så jeg gir meg ikke enda nei, sier Johaug til TV 2.

(©NTB)