DISKET: Petter Northug ble deplassert av juryen etter en frekk manøver i fredagens semifinale.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DISKET: Petter Northug ble deplassert av juryen etter en frekk manøver i fredagens semifinale.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Northug ble straffet av juryen

– Han var litt småfrekk, sier treneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg vinteridrett i vårt livesenter!

Lillehammer/Bergen (TV 2): Petter Northug er ute av sprintdansen på Lillehammer. Trønderen ble straffet av juryen etter fredagens semifinale av juryen, og plassert sist i heatet.

Northug ble deplassert grunnet en ulovlig manøver underveis. 28-åringen forserte foran Sergej Justjugov i den siste bakken, og fikk russeren ute av balanse.

– Jeg så han var litt småfrekk på siste bakketopp, så de valgte å sette ham sist, sier Northug-trener Stig Rune Kveen til TV 2.

– Kommer ikke til å skje ofte

Northug selv hastet gjennom pressesonen bak mål uten å snakke med noen.

Skistjernen hadde for øvrig uansett ikke kommet seg til finalen, selv om han ikke hadde blitt straffet. Northug viste nemlig ikke forrykende form i OL-anlegget fra 1994. Spesielt i spurtene.

Kveen har ikke svar på hvorfor Northug ikke var i toppslag.

– Det er vanskelig å si, men han skal selvsagt ikke tape spurter. I dag brente han av litt for mye opp siste bakken. Men det kommer ikke til å skje for ofte. Dette er tidlig i sesongen, sier han.

Og påpeker med et trøndersmil:

– Det motiverer at han taper spurtdueller. Det kommer til å bli «likar».

Minitouren på Lillehammer fortsetter med 10 kilometer lørdag. Kveen ser for seg en krevende dag.

– Det blir en interessant dag i morgen med 10 kilometer skøyting. Den kommer nok til å bli avgjørende for det som skjer på søndag. Det er tøffe løyper her på Lillehammer, og det kommer derfor til å være differanser mellom løperne. Jeg håper at Petter får til en god 10 kilometer i morgen, sier Kveen.

Han synes eleven uansett ser bra ut om dagen.

– Jeg synes han virker bra og sterk. Han ønsker å kjempe i toppen i verdenscupen også, men det er det som skjer i februar som er det viktigste, minner Kveen om.

Golberg og Bjørgen vant

Selv uten Northug med i finalen, ble det likevel norsk seier i finalen. Hele tre nordmenn stilte til start i finaleheatet – Pål Golberg, Finn Hågen Krogh og Emil Iversen – der Golberg var suveren og vant på sikkert vis.

Marit Bjørgen sikret norsk jubel tidligere på ettermiddagen da hun vant kvinnenes finale. Bak henne fulgte intet mindre enn tre norske jenter.