– Han har aldri spilt for et stort lag, lojaliteten er uten sidestykke

Trevor Morley mener verken John Terry, Frank Lampard eller Ryan Giggs kan sammenlignes med Steven Gerrard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool-Sunderland 16.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Steven Gerrards plass i Liverpool-laget har vært oppe til diskusjon ved flere anledninger de siste sesongene.

Denne høsten har Brendan Rodgers ikke alltid brukt sin kaptein fra start, og ettersom midtbanestrategen er inne i sitt siste kontraktsår på Anfield svirrer spekulasjonene rundt hans fremtid hver eneste uke.

Les også: Rodgers bekrefter: – Gerrard har fått tilbud om ny kontrakt

Etter å ha startet på benken forrige helg mot Stoke, slo Gerrard tilbake mot kritikerne ved å score det viktige 2-1-målet mot Leicester i midtuken.

– Igjen og igjen avskriver vi folk som Gerrard, John Terry og de gamle engelske heltene. Ikke avskriv denne mannen. Vi ser hvor mye det betyr for ham, etter alle disse kampene og alle disse årene. Lidenskapen og begjæret han har for klubben er umåtelig, sa Trevor Morley i TV 2s nettprogram Premier Leaks denne uken.

Se programmet her: (Om Gerrard etter rundt to minutter) 

Har du Gerrard på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Han har aldri spilt for et stort Liverpool-lag
Den tidligere Premier League-spissen slo også et slag for Gerrards lojalitet.

– Ingen kan sammenlignes. Jeg har hørt folk snakke om John Terry og Frank Lampard, til og med Ryan Giggs. Men denne mannen er født på Merseyside. I mine øyne har han vist mest lojalitet av alle spillerne i Premier League. Giggs var lenge i en klubb, men han spilte ikke bare for ett stort Manchester United-lag. Han spilte for mange.

– Steven Gerrard har aldri spilt for et stort Liverpool-lag. Det har vært et veldig middelmådig lag alle disse årene. Han kunne gått til større klubber, og tro meg på dette: Enhver klubb i verden ville hatt Steven Gerrard for noen år siden. Han kunne dratt etter mer penger, så lojaliteten han har vist ved å bli i Liverpool er uten sidestykke, sa Morley.

Morley mener Gerrard fortjener en belønning for innsatsen han legger ned, men ser ikke for seg en benketilværelse på Anfield for klubbens legendariske nummer åtte.

– Han vil ikke sitte på benken. Det er opp til ham og i hans tanker hva hans neste steg blir, sa Morley.

– Som å si at Usain Bolt er saktere nå enn han var for tre år siden
I programmet ble det også tatt opp hvordan Steven Gerrards bevegelser og ballberøringer på banen hadde fordelt seg i 1. omgang mot Leicester.

– Det forteller meg at han trolig ikke hadde sin beste omgang. Han pleier å ha flere berøringer på ballen enn det. Vi må også spørre oss hvor han spiller, for berøringene kunne knapt vært mer spredt enn det der.

– Folk sier at han ikke lengre har bein til å løpe. Det er som å si at Usain Bolt er saktere nå enn han var for tre år siden. I mine øyne kommer Gerrard seg fremdeles rundt på banen, og det der beviser det.

Se uttalelsene, grafikken over Gerrards berøringer og hele programmet i videoen øverst! (Fra ca. to minutter ut i programmet)