SISTE NI MÅLSCORERE: Disse ni har scoret West Hams ni siste mål i Premier League. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
SISTE NI MÅLSCORERE: Disse ni har scoret West Hams ni siste mål i Premier League. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

Denne gjengen står bak utrolig målstatistikk

West Ham nærmer seg utrolig Manchester United-rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se West Ham-Swansea 14:30 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

West Hams utrolige sesong fortsetter, og etter midtukens 2-1-seier over West Bromwich på bortebane er Sam Allardyces lag trygt plassert i toppstriden i Premier League forut for det hektiske juleprogrammet i Premier League.

Det kommer som en stor kontrast til hva som var forventet før sesongstart, da TV 2s eksperter tippet laget fra Øst-London på 13. plass på tabellen.

Se også: Klubbguide før sesongstart: West Ham

Har du West Ham-spillere på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Den utrolige sesongstarten – med 24 poeng på 14 kamper – er rekord for «The Hammers» i Premier League, og sist gang de hadde større poengfangst på dette stadiet var i 1983/84.

Den sesongen endte det som den gang var John Lyalls lag på 9. plass.

Tallet ni står også sentralt per dags dato i West Hams utrolige sesong. For det som kanskje er enda mer utrolig enn lagets høytflyvende form er nemlig det faktum at deres ni (!) siste scoringer i Premier League er blitt scoret av ni forskjellige spillere.

Manchester United og Blackburn med lengste rekker
Rekorden i Premier League tilhører Manchester United, som mellom 15. september og 20. oktober 2012 serverte elleve forskjellige målscorere på rad i Premier League.

Drøyt ti år tidligere serverte også Blackburn en imponerende rekke, men av «deres» 13 forskjellige målscorere på rad fra sesongstart 2001, var to av dem selvmål fra motstanderne. Derfor er det på mange måter Manchester United-rekorden West Ham jager denne sesongen.

West Hams rekke er uansett imponerende. I midtuken scoret Kevin Nolan og James Tomkins målene i 2-1-seieren over WBA. Forrige helg var det Aaron Cresswell som ble matchvinner da Newcastle ble slått 1-0, mens Mauro Zarate var målscorer i klubbens eneste tap på de siste åtte kampene – 1-2 mot Everton 22. november.

Stewart Downing og Enner Valencia fant neien til nettmaskene i 2-2-oppgjøret borte mot Stoke, mens Morgan Amalfitano og Diafra Sakho scoret mot Manchester City 25. oktober.

Blir Carroll nummer ti i rekken?
Legger vi til at Carlton Cole scoret det siste målet i 3-1-seieren borte mot Burnley 18. oktober, så er vi oppe i ni forskjellige målscorere på de to siste. West Hams andre mål i den kampen ble forøvrig satt i nettet av Enner Valencia.

Denne helgen er toppscorer Sakho tilbake etter skade, og så spørs det om han får tilbake plassen på laget. Storkjøpet Andy Carroll (som ennå ikke har scoret) har innehatt spissplassen på West Ham-laget de seneste kampene. 

PS! Ytterligere to West Ham-spillere har tegnet seg på scoringslisten denne sesongen. Winston Reid scoret mot Liverpool i september, mens Mark Noble scoret mot Southampton i august.

Se også: Heggelund og Wikestad analyserte Chelsea og West Ham før sesongstart 

Kilde: Opta Stats