UNITED-AKTUELL: Nathaniel Clyne er på Manchester Uniteds ønskeliste. Foto: REUTERS/Darren Staples
UNITED-AKTUELL: Nathaniel Clyne er på Manchester Uniteds ønskeliste. Foto: REUTERS/Darren Staples

Fotballryktene: 
– Manchester United skal bruke en ny milliard på spillere

Og Tottenham skal kvitte seg med sju mann i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag er ukens forspill. Da bygges forventningene opp mot helgens fotballfest.

Og da må man bare nyte det dagen kan komme opp med av overgangsrykter. Bare for å komme i stemning.

For alt tyder på at det blir litt av et overgangsvindu i januar.

Ofte blir januarvinduet en nedtur, fordi klubbene venter til sommeren. Men denne gangen kan det virke som om flere klubber har konkrete planer på nyåret.

Manchester United kommer kanskje ikke til å handle så veldig i januar, men til sommeren skal Louis van Gaal svi av en ny milliard. I sommer brukte nederlenderen 1,6 milliarder kroner på å løfte klubben til gammel storhet. Og nå skal det brukes ytterligere en for å fullføre jobben. Ifølge Daily Telegraph er det først og fremst i de bakre rekker det skal forsterkes. Mats HummelsDiego Godin og Nathaniel Clyne skal tette hullene i forsvaret, mens Kevin Strootman skal få den balanserende rollen på midtbanen.

Den rollen har også Lucas Silva vært forespeilet. Men alt tyder nå på at brasilianeren ikke blir å se i Premier League. Daily Star skriver at Cruzeiro-spilleren skal ha bestemt seg for å fortsette karrieren i Real Madrid.

Liverpool følte seg snytt da armeneren Henrikh Mkhitaryan snudde i stadionporten på Anfield og heller signerte for Borussia Dortmund. Men midtbanespilleren er nå i manges øyne blitt symbolet på Dortmunds fall denne sesongen. Han har vært alt annet enn overbevisende, og nå kan han likevel ende opp i Liverpool. Daily Express skriver at trener Jürgen Klopp er i ferd med å miste tålmodigheten med Mkhitaryan, og kan komme til å selge ham mens han fremdeles er verdt noe.

En annen som har stått på Brendan Rodgers' ønskeliste lenge er Jackson Martinez. Men nå kan det se ut til at han kan se langt etter colombianeren. For nå sier han selv at det ikke er aktuelt å forlate Porto i januar, skriver Daily Star.

Arsenal er en av klubbene som garantert kommer til å handle i januar. Arsene Wenger er ikke kjent for å innrømme feil, men franskmannen har lovet fansen en forsvarsspiller i januar etter at The Gunners har gått i minus på midtstoppere i høst. Nå bekrefter han også at Ipswich-spilleren Tyrone Mings er blant spillerne de følger tett. Ifølge The Telegraph vil Mings koste rundt 90 millioner kroner.

En annen som kan dukke opp på Emirates Stadium i januar er Morgan Schneiderlin. Midtbanespilleren var sterkt ønsket av en rekke klubber i sommer. Men i motsetning til de fleste spillerne Southampton solgte i sommer, så fikk de aldri inn noen enorme overbud på franskmannen. Nå tikker tiden ned på kontrakten hans, og han har uttalt at det ikke er aktuelt å forlenge avtalen som løper halvannet år til. Det kan få The Saints til å senke prisforlangende sitt, og Arsenal skal være villig til å gå over 150 millioner kroner for å sikre seg Schneiderlin, skriver Daily Express.

Om det skal skje ting på Emirates i januar, så er det ingenting mot hva som er i vente på White Hart Lane. Skal en tro Daily Mail, vil spillerstallen til Tottenham få en grundig overhaling i januar. Sju spillere skal ifølge avisen ut, mens det jaktes på erstattere over en lav sko i hele Europa. PaulinhoVlad ChirichesAaron LennonAndros Townsend, Emmanuel AdebayorMousa Dembele og Jan Vertonghen er spillerne som skal ryddes vekk sammen med julepynten. Manager Mauricio Pochettino bruker kontaktene sine i Spania for å få inn bedre spillere. Hector Moreno har ikke spilt denne sesongen etter at han brakk beinet for Mexico i VM. Nå vil Spurs-sjefen at Moreno gjør comebacket sitt på fotballbanen for Tottenham. Og det er ikke den eneste skadede spilleren han ønsker seg. Pochettino vil ha Jay Rodriguez fra Southampton også.  Han vil også hente en duo fra Barcelonas b-lag. Sergi Samper og Adama Traore er spillerne han tror kan heve de liljehvite.

En som garantert dukker på på White Hart Lane er den amerikanske backen DeAndre Yedlin. Pochettino sikret seg Seattle Sounders-spilleren etter VM, og planen var egentlig at han skulle komme til England først til sommeren, men nå bekrefter den amerikanske klubben at Yedlin blir Tottenham-spiller allerede 1. januar, skriver 101 Great Goals.

Chelsea har tilbudt Eden Hazard en ny kontrakt med forbedrede vilkår. London-klubben merker at gribbene kretser over Stamford Bridge, og ingen frister mer enn den lille belgieren. Både Real Madrid og Paris Saint-Germain er ventet å gjøre et fremstøt for å sikre seg 23-åringen på nyåret, melder Daily Express.

Leicester skal ha en midtstopper og en spiss i januar, skriver Leicester Mercury. Klubben ønsket seg Jermain Defoe i august, men klarte ikke å få på plass en avtale før overgangsvinduet stengte. Nå er det klart at spissen forlater Toronto FC når overgangsvinduet åpner igjen. Og da er manager Nigel Pearson klar.

En annen spiss som kan ende opp i Leicester er Villarreals argentiner Luciano Vietto. 20-åringen har scoret seks mål etter overgangen fra Racing Club i sommer. Men The Foxes får kamp av både Newcastle og Inter om Vietto, melder TalkSPORT.

Emanuele Giaccherini er et merkelig tilfelle. Han får knapt være på banen for Sunderland, men han er likevel fast inventar i Italias landslagstropp. Og Serie A-klubbene vil gjerne ha midtbanespilleren hjem til Italia. Nå lokker Napoli med spilletid, skriver Sunderland Echo. Giaccherini har startet en enslig kamp for svartkattene denne sesongen.