Grønt lys for Kristoff i Tour de France

Katjusja-sjef bekrefter at Alexander Kristoff får plass i Tour de France neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har versert rykter om at Katjusja denne sesongen ville satse alt på sammenlagtseier for Joaquin Rodriguez i Tour de France.

Dermed ville Alexander Kristoff ikke bli satset på i poengkonkurransen.

– Jeg ble bekymret da jeg leste at de vurderte å endre rittprogrammet totalt for ham og sette inn Giroen. Kommentarene fra trenerne var å bygge opp sesongen på ny. Det tror jeg hadde vært helt feil. Nummer én er at jeg ønsker å se ham i det viktigste rittet, særlig for norsk sykkelsport. I tillegg bør de jo videreføre det som funket bra i år, sier Mads Kaggestad til TV2.no.

– Kjører definitivt Tour de France
Men nå sier sportsdirektør Vjatsjeslav Jekimov til TV 2 at nordmannen er på Tour de France-laget.

– Kristoff kjører definitivt Tour de France. Klassikerne, touren, også blir VM viktig. Vi vil kjøre for både han og Rodriguez i Touren, sier Jekimov.

Kaggestad puster nå lettet ut – og er sikker på at vi kommer til å se langt mer fra 27-åringen i året som kommer.

– Jeg tror Touren funker mye bedre for ham enn Giroen. Nå kan han satse på alt. Kristoff oser av selvtillit. Han har en status i laget og feltet som gjør at han må bruke årene fremover til å skape suksess. Han må kapitalisere. Vi har bare sett starten på det som er mulig. Han er blitt litt bedre og har funnet en oppskrift og må bygge videre på de erfaringene og det som funker i teamet, sier Kaggestad.

Kan bli et problem
Uromonentet er at Katjusja uttaler at de skal satse både på nordmannen som spurter – og Rodriguez på gul trøye. Noe som kan bli et problem, ifølge Kaggestad.

– Det er en utfordring som kan skape grobunn for frustrasjon. Men det viktigste for Kristoff er at han får hjelperyttere rundt seg som kan bistå. Laget må nå sette seg ned og si, «ok, skal vi få til dette, og hva kan det skape av konflikter? Hvordan skal vi det løse det allerede nå? Hva kan dukke opp? Vi skal ha suksess og snuse på grønn, og gul trøye og få pallplass. Men det krever at man er innstilt på situasjonen.

Kristoff bekrefter at han har fått klarsignal om Tour de France, men innrømmer at Giro d'Italia var aktuelt.

– Giroen har vært litt i søkelyset, og Vueltaen eventuelt, men jeg vet laget vil ha meg i Tour de France. Det fungerte bra i fjor da vi hadde et splittet opplegg. Hvis Rodriguez ikke skulle klare å vinne, har vi et kort til å spille på. Jeg tror det er lurt for laget å ha mer å spille på enn Rodriguez. Tour de France er det viktigste løpet, også for Katjusja, og de har lyst på mer suksess der, forteller Kristoff.

To etappeseirer i år
Kristoff hadde en fantastisk 2014-sesong.

Han ble den første nordmann som vant et av de fem «Monumentene» da han vant Milano-Sanremo.

Han vant også Tour de Fjords sammenlagt.

I Tour de France vant han to etapper og endte på andreplass i kampen om den grønne poengtrøyen. Bare Peter Sagan samlet flere poeng enn ham i årets Tour.