ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard takker publikum for støtten etter privatlandskampen i fotball mellom Norge og Estland,. Kampen endte 0-1.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard takker publikum for støtten etter privatlandskampen i fotball mellom Norge og Estland,. Kampen endte 0-1. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Marca: – Real Madrid forventer Ødegaard-signering innen ti dager

Real Madrid er skråsikre på at det norske stortalentet velger dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard nærmer seg Real Madrid. Det skriver Marca.

Ifølge avisen skal 15-åringen bestemme seg neste uke, men ledelsen i hovedstadsklubben tar det for gitt at han velger dem.

De ønsker imidlertid ikke å offentliggjøre overgangen før det formelle er i orden.

Vil matche alle tilbud

Det norske stortalentet fyller 16 år om 12 dager, men Real Madrid ønsker altså å offentliggjøre overgangen før den tid.

Marca skriver at den spanske storklubben er villig til å matche et hvilket som helst tilbud som kommer på bordet for Ødegaard.

Klubben vil tilby nordmannen en femårskontrakt.

Besøket på Real Madrids treningsanlegg til Valdebebas var det som overtalte Martin Ødegaard og hans far Hans-Erik. Klubbstrukturen og løfte om førstelagsfotball skal ha vært vesentlig.

På spørsmål fra TV 2 om han liker Real Madrid-modellen svarte Martin Ødegaard slik i et eksklusivt intervju 21. november:

– Ja. Og det finnes mange interessante alternativer der ute. Både når det kommer til første- og andrelag.

– Så du må ikke spille førstelagsfotball for enhver pris neste år?

– Det handler om å finne et nivå som passer meg. Utviklingsarenaen er det viktigste nå. Helt hvor og hva det er, det vet vi ikke ennå, sier Ødegaard, som på papiret er Strømsgodset-spiller også neste sesong.

– Det er så mye rykter og spekulasjoner rundt Martin at vi har bestemt oss for ikke å kommentere noe, skriver far Hans Erik Ødegaard i en sms til TV 2 fredag.

Fotballagent Tore Pedersen, som har fungert som rådgiver for Ødegaard-familien sa dette da Marca meldte første gang meldte at Ødegaard hadde bestemt seg.

– Jeg er helt sikker på at både norsk og internasjonal presse skal få med seg nyheten når Ødegaard signerer for en ny klubb, sier Tore Pedersen.

Vil unngå Neymar-smell

Real Madrid-president Florentino Perez er ivrig etter å unngå å gå på en ny «Neymar-smell». Han måtte se den brasilianske stjernespilleren gå til erkerivalen Barcelona, til tross for at spissen så godt som var klar for de helhvite.

Nå overvåker de Martin Ødegaards situasjon svært nøye, og vet om alle tilbud han har fått, inkludert fra Barcelona.

Perez har endret sitt fokus fra bare å hente Galacticos til å investere større penger i unge talent, og slaget om Ødegaard er et han akter å vinne.

3. november var 15-åringen i Madrid og så på forholdene. Tidligere har han besøkt både Borussia Dortmund og Manchester United, mens han i disse dager er på treningsopphold hos favorittklubben Liverpool.

Har imponert i Liverpool

Der har han imponert de meritterte stjernene.

– Jeg møtte han i dag og han er en veldig god spiller. Han var god på trening, sa Kolo Touré til TV 2 torsdag.

Etter det TV 2 kjenner til skal også Liverpool-manager Brendan Rodgers ha latt seg imponere over Ødegaard.

Det virker imidlertid som om slaget er tapt.