Gravet filet av vilt

Wenche sto for skikkelig fredagsmat i dag. Gravet filet av vilt servert med skogsbær-rømme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gravet filet av vilt servert med skogsbær-rømme

Dette trenger du:

500 g indre eller yterfilet av rein, hjort, rådyr, elg eller lam
2 ss sukker
2 ss salt
2 ts knust tørket timian
3-4 knuste/finhakkede einebær
Om ønskelig 1-2 ss konjakk eller akevitt

Gravet filet av rådyr.   Foto: TV 2
Gravet filet av rådyr.   Foto: TV 2

Slik gjør du:

Rens fileten for hinner.
Bland sammen sukker, salt og krydder.
Gni inn i kjøttet på alle kanter med krydderblandingen.
Legg kjøttet på et passende fat (ikke for stort), med kanter.
Fordel eventuelt over konjakk eller akevitt.
Dekk med plast og sett i kjøleskapet med litt press (200-300 g) i 1 ½ -2 dager (2-3 dager for en større elg-filet)
Snu kjøttet hver dag.
Skjær kjøttet i tynne skiver og server med tyttebær-rømme.
Flatbrød eller lefse smaker godt ved siden av.

Tyttebær-rømme

Dette trenger du:

Ca 2 dl rømme
1 ½ dl rørte tyttebær
Salt
pepper
frisk timian
1 knust einebær

Slik gjør du:

Bland lett sammen.
La stå og trekke smak på kjøkkenbenken et par timer før servering.
Smakt til med eventuelt mer salt og pepper før servering.