REKORDFORM: Lavrans Solli satte nordisk rekord på 50 meter rygg fredag formiddag. Her fra semifinalen på 100 meter rygg onsdag. Foto: JESSICA GOW / NTB scanpix
REKORDFORM: Lavrans Solli satte nordisk rekord på 50 meter rygg fredag formiddag. Her fra semifinalen på 100 meter rygg onsdag. Foto: JESSICA GOW / NTB scanpix

Svømme-Solli til VM-finale etter nok en rekord

Nordmannen med femte beste tid i semifinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lavrans Solli er i storform under svømme-VM på kortbane i Qatar.

Tidlig fredag morgen satte han sin andre norske og nordiske rekord i mesterskapet da han svømte inn til 23,50 i forsøket.

Det var ett hundredel bedre enn hans gamle rekord fra EM i Chartres for to år tilbake. Den gangen endte Solli på fjerdeplass i kortbane-mesterskapet.

I semifinalen bedret han rekorden nok en gang da han slo inn på 23,33. Det var den femte beste tiden i semifinalen (delt med australske Mitchell Larkin, som også svømte på 23,33 i den andre semien).

Dermed er er Solli finaleklar på 50 meter rygg. Finalen svømmes lørdag ettermiddag.

 

Raskest var franske Florent Manaudou, som svømte på 22,97. Han var også best under forsøksheatene.

Også Henrik Christiansen, Sindri Jakobsson og Sverre Næss var i bassenget fredag formiddag. Christiansen satte norsk rekord på 400 meter fri med tiden 3.42,75, men ble bare nummer 18 og er derfor ikke kvalifisert til finalen.

Heller ikke Jakobsson eller Næss tok seg videre fra kvalifiseringen. Førstnevnte ble nummer 37 i kvalifiseringen på 50 meter butterfly, mens Næss svømte inn til 25.-plass på 200 meter bryst.

Fått en ny giv
Onsdag svømte Solli inn til 14.plass på 100 meter rygg med 51,33, en tid han oppnådde både i forsøksheatet og semifinalen.

Det var personlig rekord med over ett sekund, og også det nordisk rekord.

– Alt klaffet, sa Solli til TV 2 etter det løpet. 

Siden rekordprestasjonene i Chartres har det gått litt tråere for Lavrans Solli, men som TV 2 skrev forrige uke har svømmeren fått motoren i gang etter å ha byttet klubbmiljø og trener til Bærumsvømmerne og Sondre Solberg.

– Jeg ser en utøver som kan bli veldig bra, men som kanskje har kastet bort noen muligheter i livet sitt, men som nå er på rett vei igjen, sa Solberg til TV 2.

Det virker til å ha gitt utslag også på resultane.