BEKYMRET MINE: Arkivfoto av David Beckham fra år 2000. Da ble han etter sigende rundspilt av en full Sypniewski.
BEKYMRET MINE: Arkivfoto av David Beckham fra år 2000. Da ble han etter sigende rundspilt av en full Sypniewski.

– Jeg spilte skjorten av Beckham, men nå er jeg en fattig alkoholiker som bor hos mamma

Igor Sypniewski slet med alkoholisme gjennom hele fotballkarrieren.  Nå forteller han sin sterke historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

21. november 2000. Manchester United slo Panathinaikos 3-1 hjemme på Old Trafford, men grekerne ga Mesterliga-mesterne fra 1999 kamp.

På banen var Panathinaikos' polske spiss Igor Sypniewski som utenfor stadion kjempet sin egen personlige kamp. En kamp mot egne demoner og alkoholen.

Kvelden før kampen drakk han seg full på hotellrommet.

– Jeg våkner bakfull i en stor seng. Når jeg ser meg rundt blir jeg overrasket over at jeg ikke er i fylllearresten, men i et stort rom på et luksushotell. Jeg kjenner meg dårlig og vet hva den eneste medisinen er: Øl, skriver Sypniewski ifølge Aftonbladet i sin selvbiografi «Overveldet: Livet på grensen».

BIOGRAFI: Igor Sypniewski skriver sine memoarer i denne boken.
BIOGRAFI: Igor Sypniewski skriver sine memoarer i denne boken.

Fotballspilleren visste utmerket at det var kamp klokken 20.45, men han fikk en polsk servitør ved hotellet til å komme med ølbokser til ham. 26-åringen drakk tett og røykte sigaretter frem mot kampen.

Selv om han var beruset herjet han tidvis med Manchester Uniteds stjerner. I alle fall etter eget utsagn.

– Beckham klarte ikke holde følge. Jeg lurte ham som et lite får. Gang på gang, skriver Sypniewski om kampen som ble høydepunktet i karrieren.

Han ble i sin tid regnet som et av polsk fotballs største talenter noensinne. 

–  Jeg sa at Beckham spiller bra takket være år med trening, men talentet går ikke å sammenligne med mitt. Mitt talent er en gave fra Gud.

Den gaven satte han ikke særlig pris på. Han maktet i alle fall ikke å forvalte den.

Omtrent samtidig som David Beckham gikk til Real Madrid gikk Sypniewski til Halmstad. Karrieren i Sverige fikk en slutt da han i 2006 ble tatt av politiet for å kjøre i fylla.

Som 40-åring har den tidligere fotballproffen, som en gang virket å ha verden for sine føtter, ett og et halvt år bak seg i polsk fengsel. Hverdagen er ikke den lyseste.

– I dag er Beckham mangemillionær, verdensstjerne og idol. Men jeg? Jeg er en fattig alkoholiker som bor i en liten 40 kvadratmeter stor leilighet med min mor. Jeg mistet alt.