18-åring pågrepet etter ny storbrann i Trondheim

TRONDHEIM/OSLO (TV 2): En 18 år gammel mann som befant seg på brannstedet er pågrepet. Han er siktet for ildspåsettelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 07.30 meldte brannvesenet i Trondheim at de hadde kontroll på brannen i Kieglekroa, som ligger i trehusbebyggelsen i Midtbyen i Trondheim sentrum.

Politiet opplyste til TV 2 i morgentimene at de har siktet en mann for å ha tent på brannen. Mannen befant seg like ved brannstedet da han ble pågrepet.

– Han sitter nå i arresten og vil bli avhørt i løpet av dagen. Vi har kjennskap til mannen fra tidligere forhold, sier seksjonsleder Anders Sunde-Eidem ved sentrum politistasjon Trondheim.

Tips fra vitner

Mannen ble pågrepet etter at politiet fikk tips fra vitner i saken. Den siktede er en 18 år gammel mann, som politiet har kjennskap til fra tidligere forhold.

– Han er kjent fra tidligere, men ikke for brannstiftelser. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i ettermiddag, sa etterforskningsleder Sunde-Eidem på en pressekonferanse fredag formiddag.

18-åringen er siktet for ildspåsettelse. Strafferammen dersom han blir dømt er mellom to og 21 års fengsel.

Oppnevnt forsvarer Arve Røli i Trondheim sier 18-åringen nekter straffskyld etter siktelsen. Via advokaten sier han at han ikke har noen befatning med saken slik politiet sier.

Flere branner i Trondheim

Natt til onsdag ble en annen mann pågrepet for å ha startet minst én brann i Trondheim. Denne mannen er varetektsfengslet, siktet etter mordbrannsparagrafen. Politiet ønsker fredag morgen ikke å spekulere i om det er en smitteeffekt etter flere branner i byen. 

– Vi skal etter hvert sperre av området og starte med den tekniske og taktiske etterforskningen, sier politiets innsatsleder på stedet, Geir Arne Sjøhagen.

– Det er for tidlig å konkludere med om siktede har hatt befatning med de andre brannene, sa Anders Sunde-Eidem på pressekonferansen.

En av de eldste bygningene

106 personer er evakuert og innlosjert på Royal Garden hotell. Ingen personer skal ha kommet til skade under nattens brann. 

Politiets innsatsleder på stedet, Geir Arne Sjøhagen, forteller til TV 2 at evakueringen personene gikk greit.

– Vi har godt med politi- og brannressurser, og har også kalt inn sivilforsvaret for bistand. Evakueringen har gått greit, og de evakuerte er på et annet hotell, sier Sjøhagen. 

Kieglekroa, hvor brannen oppsto, er en av Trondheims eldste bygninger. Dette bygget skal ha fått store skader. 

– Den var i sentrum av brannen, og der har det brent for å si det sånn. Det er veldig mye som tyder på at det var her det startet, men det kan vi ikke si sikkert, sier redningssjef Mæhlumsveen.

Ingen skadet

Den første meldingen om brannen kom inn klokken 4.02. 

Brannvesenet i Trondheim ba om bistand fra brannvesenet i nabokommunen Malvik.

STORBRANN: Det brenner i trehusbegyggelsen i Trondheim. FOTO: Henrik Sundgård/Sundgård Media
STORBRANN: Det brenner i trehusbegyggelsen i Trondheim. FOTO: Henrik Sundgård/Sundgård Media