DEMONSTRANTER: Natt til torsdag samlet demonstranter seg ved Columbus Circle i New York. FOTO: REUTERS/Adrees Latif
DEMONSTRANTER: Natt til torsdag samlet demonstranter seg ved Columbus Circle i New York. FOTO: REUTERS/Adrees Latif

Nye demonstrasjoner i USA i natt

Nok en ubevæpnet svart mann er skutt og drept av politiet i USA, denne gangen i Arizona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tusenvis av demonstranter demonstrerte natt til fredag i flere amerikanske byer. De protesterer etter at flere afroamerikanere er blitt drept av politiet den siste tiden. 

I New York samlet minst 2000 personer seg på Foley Square. Blant annet blokkerte demonstrantene inngangene til t-banen, skriver New York Times.

Som følge av demonstrasjonene i byen ble også Brooklyn brigde stengt, melder flere amerikanske medier. 

Det har vært store protester i USA den siste tiden etter at storjuryer har besluttet at det ikke skal reises tiltale mot to politimenn som drepte ubevæpnede svarte. 

Nå er nok en ubevæpnet svart mann skutt og drept av politiet i USA, denne gangen i Arizona. 

Politiet ble tilkalt av vitner som hevdet at 34 år gamle Rumain Brisbon solgte narkotika fra en bil utenfor en butikk i Phoenix.

Da politimannen som kom til stedet ba ham komme ut av bilen, flyktet han til fots. Politimannen innhentet ham, og i basketaket som fulgte ble Brisbon skutt og drept.

– Politimannen fryktet at han hadde en pistol i lomma og avfyrte to skudd som traff Brisbon i overkroppen, heter det i en kunngjøring fra Phoenix-politiet.

Brisbon ble erklært død på stedet og viste seg å være ubevæpnet. I bilen han flyktet fra ble det derimot funnet et skytevåpen, samt en krukke med marihuana, opplyser politiet.

(©NTB/TV 2)