RETURNERER TIL SØR-AMERIKA: Neste år reiser a-ha tilbake til musikkfestivalen Rock in Rio. Det er 23 år siden de sto på scenen i Rio de Janeiro foran 198.000 tilskuere. Foto: Loomis.
RETURNERER TIL SØR-AMERIKA: Neste år reiser a-ha tilbake til musikkfestivalen Rock in Rio. Det er 23 år siden de sto på scenen i Rio de Janeiro foran 198.000 tilskuere. Foto: Loomis.

a-ha gjør comeback

Den norske suksessgruppa drar tilbake til stedet der de spilte for 198.000 mennesker i 1991.

GJENFORENES I RIO: Paul
Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen. Foto: Loomis
GJENFORENES I RIO: Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen. Foto: Loomis

Da den verdensberømte musikkfestivalen Rock in Rio gikk av stabelen i 1991, fikk den suksessfulle popgruppa sjansen til å opptre for 198.000 skrikende fans. 23 år etter vender a-ha igjen snuten mot Rio og Maracanã stadion for å holde konsert.

I -91 satte bandet verdensrekord i antall solgte billetter til en konsert, og for å feire både a-ha og festivalens 30-årsjubileum er de igjen invitert til å spille.

Konserten på Maracanã blir helt spesielt, skriver Universal Music i en pressemelding.

Bandet minnes konserten som en av deres største live-opptredener. For Morten Harket var det spesielt å se Guns N'Roses spille for 160.000 tilskuere på samme scene som de selv snart skulle stå.

– Et mektig syn

– Alt var så stort at vi mistet pusten. Jeg hadde sneket meg inn på stadion og fra sidelinja så jeg Guns N´Roses spille for 160 000. Det var en fantastisk konsert og mitt første inntrykk av publikumsmengden. Det var et mektig syn. Jeg gledet meg vilt til det var vår tur, sier Harket.

For a-ha har Brasil en helt spesiell plass i hjertene deres.

– Den store konserten på Maracanã stadion i 1991 er et av de absolutte høydepunktene i a-has karriere, sier Magne Furuholmen.

Sjansen til å spille i Rio igjen i 2015, var derfor et tilbud bandet ikke kunne avslå.

– Det var rett og slett umulig for oss å si nei til å feire festivalens 30-årsjubileum, forklarer Magne.

– Særlig fordi det sammenfaller med vårt eget 30-årsjubileum.