Touré ble imponert av Martin (15): – Han var god på trening

Liverpool-spilleren fikk et godt inntrykk av den norske juvelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool/Bergen (TV 2): Martin Ødegaard (15) har vært på besøk hos Liverpool de siste par dagene.

Strømsgodset-juvelen deltok på torsdagens trening på Melwood, og fikk bryne seg mot stjerner som Steven Gerrard og Raheem Sterling.

Der gjorde også Ødegaard sakene sine svært bra. Etter det TV 2 kjenner til skal Liverpool-manager Brendan Rodgers ha latt seg imponere over Ødegaard.

Det samme gjorde Liverpool-spiller Kolo Touré.

– Jeg møtte han i dag og han er en veldig god spiller. Han var god på trening, sier den ivorianske stjernen til TV 2.

Touré smilte og var i godt humør da han tok seg tid til journalister og fans utenfor Melwood-anlegget. På spørsmål om han nå håper at Liverpool vil signere Ødegaard, smilte han enda bredere.

– Jeg vet ikke, sier Touré og ler.

Alsaker: – Liverpool passer Ødegaard

Liverpools invitasjon viser i hvert fall at de ønsker å hente nordmannen til klubben. TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker tror The Reds kan være et fornuftig valg.

– Liverpool spiller en fotball som passer Ødegaard. Det er mye ballkontroll og hurtig pasningsspill. Det er ikke vanskelig å se for seg Ødegaard på det laget. Liverpool er også en klubb med sterke bånd til Norge, og han er selv fan av laget. Det er litt romantisk å tenke på, sier Alsaker.

– I tillegg er Liverpool er en klubb som har jobbet godt med unge talenter tidligere. Byrival Evertons akademi er utvilsomt mer kjent, men Liverpool har fått frem spillere som Steven Gerrard, Steve McManaman og nå sist Raheem Sterling. I tillegg er det flere unge spillere som jevnlig får spilletid, sier han.

Alsaker nevner også en annen grunn til at en klubb som Liverpool vil være et fornuftig valg for Ødegaard.

– Se på en klubb som Chelsea. De har vel rundt 20 spillere ute på lån. Veien til førstelaget virker å være mye lenger der enn Liverpool. Det samme gjelder en klubb som Real Madrid. Sånn sett vil det være lurt å velge Liverpool. Veien inn til førstelaget virker heller ikke å være så lang, slik som klubben har spilt denne høsten, sier han med et smil.

Og legger til:

– Det er uansett ikke utenkelig å se for seg Martin Ødegaard i Liverpool-drakt.

– Allerede neste sesong?

– Ja, hvorfor ikke, sier Alsaker.

– Kan fint ta steget til både Liverpool og Real Madrid

Steget fra Tippeligaen til Premier League kan kanskje virke stort for en norsk tenåring, men Alsaker mener Ødegaard skiller seg markant ut.

– Martin Ødegaard er først og fremst et eksepsjonelt talent. Han er det talentet det snakkes mest om i Europa nå. Flere har nevnt at det kan være lurt av Ødegaard å ta et år til i Tippeligaen, eller gå til en klubb som Ajax for å få riktig utvikling. Det kan være. Men når du er Europas største talent, så kan du fint ta steget til både Liverpool og Real Madrid neste sesong, sier han.

– Husk på at han vil være 16 år ved sesongstart neste år, og blir 17 år midtveis i sesongen. Spillere som Wayne Rooney og Joe Cole slo alle gjennom i den alderen, så hvorfor kan ikke Ødegaard gjøre det? Spør Alsaker.

Spørsmålet blir om Premier League vil bli for fysisk for Ødegaard, og at han heller bør satse på land som Spania eller Nederland. 

Den argumenteringen er ikke Alsaker med på.

– Det sies at Premier League er en veldig fysisk liga, og at det kan bli for tøft for Ødegaard. Javel, men hvem er de beste spillerne der for øyeblikket? Jo, det er karer som Sergio Agüero, Eden Hazard og David Silva. Det er ikke akkurat svære karer, det heller, sier han og ler.

– Viser at han har noe der å gjøre

Alsaker poengterer at han selvsagt ikke forventer at Ødegaard eventuelt vil dominere i Premier League i en alder av 16 år.

– Han er et eksepsjonelt talent, men samtidig ikke et ferdig produkt. Han er fortsatt bare 15 år. Det er mye som skjer utviklingsmessig med en fotballspiller i alderen 16 til 18 år. Samtidig virker Ødegaard som en veldig oppegående gutt med god treningsvilje, sier han.

– Når du i tillegg får anledning til å trene med favorittlaget ditt – og gjør sakene dine bra og imponerer manageren – da viser du at du har noe der å gjøre, sier Alsaker.