Eckhoff: – Får jeg noen år til på baken, så skal jeg knuse henne!

OL-dronningen var best i sesongåpningen, men Tiril Eckhoff har skumle planer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Östersund/Bergen (TV 2): Darja Domratsjeva bet i seg melkesyren og sikret en klar seier under skiskytterkvinnenes normaldistanse i verdenscupåpningen torsdag.

Hviterusseren vant 27,9 sekunder foran finske Kaisa Mäkäräinen. Hun så ut til å gå mot prikkfri skyting, men måtte tåle én bom på siste blink. Det fikk ingenting å si, selv om Domratsjeva var tydelig stiv og sliten helt på tampen.

Det var 28-åringens 17. verdenscupseier. Hun ble nummer tre sammenlagt i verdenscupen forrige sesong.

I Sotsji var hun OL-dronningen med sine tre gullmedaljer.

Valj Skardino fra Ukraina skjøt feilfritt og tok tredjeplassen, 38,1 sekunder bak vinnertiden.

Tiril Eckhoff var best av de norske. Med tre bom endte hun 2.28,6 minutter bak Domratsjeva. Det holdt til en 7. plass. Eckhoff var uten bom etter de to første skytingene, men pådro seg dyrebare tilleggsminutter på de to siste.

– Jeg er fornøyd, 17 treff er godkjent og en bra start i verdenscupen, sier Tiril Eckhoff til TV 2.

– Skal knuse henne

– Ja, det var litt kjipt at jeg bommet på ligg, det hadde jeg ikke trodd. Jeg tar med meg det som var bra. En dag sitter kanskje alle skudene i midten, sier Eckhoff, som lot seg imponere av vinner Darja Domratsjeva.

– Hun var sterk på stafetten også, hun går styggfort. Vi får bare bite tenna sammen, så får jeg kanskje ta henne en dag. Det tror jeg er fullt mulig.

– Ja, det er realistisk?

– Får jeg noen år til på baken, skal jeg knuse henne! Hun er litt eldre enn meg, så jeg får ta det i betraktning, smiler 24-åringen.

Hviterusseren var ikke så interessert i å snakke om andre enn seg selv etter seieren i Östersund:

– Jeg føler meg bra og i god form. Vi har gjort gode forberedelser i sommer. Man er jo alltid litt spent før sesongstart, men når jeg gjorde dette i første renn får jeg god selvtillit. Nå skal jeg jobbe hardt, sier Darja Domratsjeva til TV 2.

– Kunne ikke vært verre
Tiril Eckhoff ble et lyspunkt med sin 7.plass, men det ble en litt tung dag for det norske laget. Eckhoff hadde sine tre bom, sammen med de fem andre lagvenninnene endte Norge med 31 bom.

Marte Olsbu pådro seg fire bom, mens både Elise Ringen og Fanny Welle-Strand Horn hadde seks bom hver. Også Kaia Wæien Nicolaisen og Hilde Fenne gikk normaldistansen i svenske Östersund.

– Jeg kunne ikke gjort det verre enn dette. Jeg klarte også å falle oppe i løypen, snøen er veldig dårlig her. Heldigvis kan det bare gå oppover for meg nå, sier Fanny Welle Strand-Horn, som bommet seks ganger og endte på 73.plass.

(©NTB/TV 2)