TEGNESERIESKAPER: Omer Bhatti sammen med skaperen bak tegneserien The Urban Legend. Foto: Stig Ark
TEGNESERIESKAPER: Omer Bhatti sammen med skaperen bak tegneserien The Urban Legend. Foto: Stig Ark

Omer Bhatti lager tegneseriefigur med Michael Jacksons nevø

Omer Bhatti og Donte Jackson debuterer som tegneserieskapere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske artisten Omer Bhatti (28) og kompisen Donte Jackson (23) har gått sammen og skapt sin helt egen tegneseriefigur.

Resultatet har blitt superskurken Suburban Myth, som skal introduseres i andre utgave av den norske tegneserien The Urban Legend.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Tegneserier var en av mine aller største interesser da jeg var liten, noe som gjør det ekstra kult å få være med på dette, sier Omer til TV 2.

Suksess internasjonalt

The Urban Legend er skapt av Josef Yohannes, og har gjort stor suksess internasjonalt. Da Omer og Josef ble utvalgt som Nelson Mandela-ambassadører i Norge har vennskapet dem i mellom vokst.

Omer forteller at han har fulgt tegneserien helt siden den kom ut.

– Jeg har alle utgavene fra første sesong, og etter hvert som jeg satt meg inn i tegneserien begynte jeg å komme med ideer jeg mente ville passe inn. Det var Josef som ga meg muligheten til å skape en egen figur, forteller Omer.

Omer Bhatti og Donte Jackson har gått sammen og skapt tegneseriefiguren Suburban Myth. Foto: Massimo Masini
Omer Bhatti og Donte Jackson har gått sammen og skapt tegneseriefiguren Suburban Myth. Foto: Massimo Masini

Samarbeid med Jacksons nevø

Skurken Suburban Myth har han utviklet sammen med Donte Jackson, som er sønn av Michael Jacksons yngste bror Steven Randall Jackson.

Omer har selv fått mye oppmerksomhet opp gjennom, for det nære vennskapet han hadde med poplegenden Michael Jackson mens han levde. I ettertid har han hatt nær kontakt med flere i Jackson-familien.

– Donte er en av de nærmeste jeg har i LA. Jeg tok opp ideen om å lage en tegneseriefigur med ham, fordi jeg har gitt ham The Urban Legend til jul. Han er ekspert og et geni når det kommer til tegneserier. Han er enda mer opptatt av det enn hva jeg er.
Vi satt oss ned flere ganger, og begynte å tegne og skrive, og så var vi i gang.

The Urban Legend og Suburban Myth.
The Urban Legend og Suburban Myth.

Inspirert av Bruce Lee

Guttene har ikke tegnet figuren selv, men de er hjernen bak utseendet, kostymene som blir brukt og væremåten. Omer har vært opptatt av at figuren skal utvikles på ordentlig vis, og det har tatt guttene ett år å få det helt riktig.

– Vi har ikke hatt helt frie tøyler – det måtte passe inn i universet, og samtidig være sann mot den historien Josef ønsker å fortelle. Suburban Myth er inspirert av Bruce Lee, som er en av mine store forbilder i livet generelt. Både hvordan han ser ut, og måten han er på har vi videreført til figuren vår.

– Blir flere utgaver

Omer forklarer videre at skurken deres er ganske lik den mørkhudede helten i The Urban Legend, men at hjertet ikke er på riktig plass.

– Suburban Myth er en god kar, som ønsker å være en helt og redde byen fra kriminalitet. Men The Urban Legend står i veien, og målet blir å drepe ham. Det er en tynn linje mellom det gode og det vonde. Josef likte resultatet, så det blir flere utgaver. Vi har lyst at han skal være som The Joker er for Batman, tilføyer 28-åringen.