Østberg blir i Citroën

Rallyføreren Mads Østberg har signert en ny ettårsavtale med det franske laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmannen fikk et tilbud fra Ford-teamet M-Sport, men velger altså å fortsette i Citroën.

– Det har vært en lang prosess. Jeg fikk det første tilbudet fra Citroën allerede i oktober, men det har skjedd mye siden da. Alle vet at det er bra å ha mer enn ett kort på hånden når man skal forhandle og jeg ønsket å få tilbud fra andre lag. Det fikk vi fra Ford og siden har det vært harde forhandlinger, sier Østberg.

Østfoldingen får høyere lønn i Citroën enn han ville ha fått i Ford.

– Man må først og fremst se på den sportslige pakken. Begge lagene hadde gode sportslige pakker og da kommer økonomi inn i bildet, sier han.

Ikke fornøyd med 5. plass
Citroën var det nest beste fabrikklaget i år, bak suverene Volkswagen. Mads Østbergs prestasjoner har variert og Østfold-gutten endte på 5. plass i VM-sammendraget.

– Vi hadde fire løp etter hverandre i sommer hvor vi sleit og det er klart at man blir stresset. Det var tungt for meg og teamet, men vi klarte å snu en dårlig trend.

– Femteplass i VM er ikke noe jeg jubler for, men med tanke på hvordan sesongen utviklet seg, så er det veldig bra. Vi måtte avbryte flere løp og tapte masse poeng, så det er bra å avslutte på femteplass. Men vi må jobbe hardere og sørge for at vi ikke får de samme utfordringene neste år.

Tror ikke på VM-seier i 2015
Neste sesong er målet uten tvil å ta opp kampen med Volkswagen, som kapret de tre første plassene i VM-sammendraget.

– Målet er en pallplass i 2015. Vi kjemper i toppen når vi er på vårt beste og vi har ambisjoner å klare det i hvert løp neste sesong. Jeg har mer erfaring nå og vet hvilke feller man kan gå i. Det er viktig å ta med seg erfaringene fra i år og gjøre noen justeringer.

– Volkswagen har dominert mer enn jeg trodde. Det er det største teamet, de tester mest og har gode førere, men vi hadde ikke sett for oss å de skulle dominere i så stor grad som de har gjort.

Pallplass er målet i 2015, men Østberg drømmer fortsatt om å verdensmester.

– Det tar lang tid å nå toppen i rally. Du kan ikke bare trene hardere eller endre treningsopplegget. Man trenger erfaring fra hvert løp, man trenger erfaring med bilen, man trenger et bra team i ryggen og man må bli satset på. Jeg begynner å nærme meg, men målet er ikke å bli verdensmester neste år.

PS! Kris Meeke blir Mads Østbergs lagkamerat i Citroën neste sesong. 35-åringen fra Nord-Iraland har i likhet med Østberg signert en ettårskontrakt