Johaug: – Dere er noen gribber

Therese Johaug spøkte med pressen etter kjæresteavsløringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillehammer/Bergen (TV 2 Sporten): Torsdag møtte Therese Johaug og Marit Bjørgen pressen før helgens minitour på Lillehammer.

Se pressekonferansen i videovinduet over!

Forrige helg var Johaug veldig i vinden. Hun smadret konkurrentene og vant ti kilometeren i Kuusamo vanvittige 42,2 sekunder for Bjørgen.

I tillegg ble det kjent at hun er blitt kjæreste med roeren Nils Jakob Hoff.

På spørsmål fra TV 2 om hva hun synes om utenomsportslige oppslagene svarer Johaug spøkefullt.

– Jeg synes jeg fikk mye sportslig fokus selv, men dere som er her ut er noen gribber på å få tak i privatlivet til folk og skal skrive om det, ler hun, og legge til:

– Det er noe jeg ikke bryr meg så mye om, eller tenker så mye på. Fokuset mitt nå er på å gå fort på ski. Det gjorde jeg søndag, og jeg håper å gjøre det i helga, sier hun.

Johaug innrømmer at forrige helgs tikilometer var en av hennes best løp noen gang.

– Skirennet jeg gikk på søndag er nok, i tillegg til tremila i Kollen, et av toppløpene jeg har gjort i karrieren min så langt, føler jeg. Det som er mest moro er å se at jeg klarer å utvikle kraft på stakingen og dobbelttak med fraspark, som kanskje har vært partiene jeg har tapt mye på før. Det at jeg har klart å dratt med teknikk og styrke inn i konkurranse er moro, men jeg vet det er en ny konkurranseform i helgen, sier hun.

Hun tror likevel ikke at formtoppen er nådd.

– Jeg la overhodet ikke opp til noen toppform i Kuusamo, så vi får evaluere etter sesongen om det var det beste rennet, eller om jeg har noe å gå på.

Marit Bjørgen holder en knapp på det siste.

– Jeg er mye med Therese og vet hva hun har gjort. Jeg vet hun har mer å gå på, sier Bjørgen.