Aktor la fram nytt videobevis mot Costa Concordia-kapteinen 

Den utskjelte kapteinen fikk trøbbel med å svare for seg da videoen ble lagt fram i retten. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken startet rettsaken mot den utskjelte kapteinen, Francesco Schettino, fra ulykkesskipet Costa Concordia. Schettino står tiltalt for flere tilfeller av uaktsomt drap, og for å ha forlatt et synkende skip.

Selv hevder kapteinen skyld for forliset, og hevder han falt ombord i en livbåt

Videobevis

Aktor la onsdag fram et nytt videobevis, som de hevder er Schettino som planlegger å ta seg om bord i en livbåt lenge før alle passasjerene er evakuert. Videoen ser du øverst i artikkelen.

Kapteinen hevdet det ikke var nødvendig med en hasteevakuering etter grunnstøtingen utenfor den italienske øyen Giglio i 2012. I retten har han forklart at han vill prøve å styre skipet nærmere land før igangsetting av evakuering.

Overlevende har fortalte om en kaotisk evakuering. Det var ikke alle livbåtene som virket, og noen hoppet i sjøen.

– Det er ikke meg

Da videobeviset ble lagt fram i retten, begynte Schettino ifølge nyhetsbyrået AP å argumentere for at det ikke var han i videoen. 

– Dere kan se en mann i hvit skjorte og med slips, sa aktor Alessandro Leopizzi.

– Hvis den jakken har gradsmerker på, så er det ikke meg. Jeg hadde på en vindjakke, forklarte kapteinen.

– Ja, vi vet alle at du hadde vindjakke på. Jeg ser ingen gradsmerker på jakken, fortsetter aktor.

– Hvis det ikke er noen gradsmerker, så er det ikke meg. For å være ærlig, jeg kan ikke se om det er en uniformsjakke eller en vindjakke. Hvis det er… Det kan være meg, for like etter kantret båten fullstendig. Men jeg mener at en vindjakke ser større ut, det vi ser på videoen ser mer ut som en uniformsjakke, sa kapteinen.

Det var rundt 3200 passasjerer og et mannskap på 1000 da luksusskipet gikk på grunn. 32 mennesker mistet livet i ulykken.