BESLAG: Det ble beslaglagt noen hundre gram med cannabis i dagens aksjon. Politiet ransaket 30 leiligheter rundt om i Oslo. FOTO: POLITIET
BESLAG: Det ble beslaglagt noen hundre gram med cannabis i dagens aksjon. Politiet ransaket 30 leiligheter rundt om i Oslo. FOTO: POLITIET

13 pågrepet i narkoaksjon i Oslo

Aksjonen er rettet mot områdene Tøyen, Kampen og Ensjø. Minst 30 leiligheter er ransaket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Oslo gjennomfører torsdag en større aksjon mot narkotikaomsetning i sentrumsnære deler av Oslo, spesielt i områdene Tøyen, Kampen og Ensjø.

60 polititjenestemenn deltar i aksjonen som begynte klokken 06.00. 

– Dette er god gammeldags urojobbing  og vi har pågrepet 13 menn, alle norske statsborgere i aksjonen, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til TV 2.

Politiet kaller det en oppfølgningsaksjon etter at de i slutten av september pågrep flere personer fra samme familie de mener er bakmenn i saken. 

– Oslo politidistrikt har som prioritert oppgave å slå ned på åpenlys omsetning av narkotika i byen vår. Dette er et problem som skaper mye utrygghet for beboere i dette området, og i dag har vi gjennomført en koordinert politiaksjon rettet mot en rekke personer og adresser som vi mener kan knyttes til omsetning av hovedsakelig hasj, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon i en pressemelding.

Går etter verdier

Stølen sier de hadde en lignende aksjon også i 2006 mot det samme miljøet.. Nå prøver de en ny taktikk for å stoppe bakmennene.

– Vi kan ta tak i eiendom og eiendeler, gå på penger og verdier. Spesielt på de vi mener er hovedmenn. Derfor har vi med revisorer fra politiet og Skatt øst for å bistå oss i disse aksjonene, sier Stølen til TV 2.