Her gjelder det å holde tunga rett i munnen. Denne Volvo-forhandleren ligger nemlig i Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Skjermdump: youtube.com
Her gjelder det å holde tunga rett i munnen. Denne Volvo-forhandleren ligger nemlig i Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Skjermdump: youtube.com

Neida, dette er ingen skrivefeil!

Her må du holde tunga rett i munnen når du skal handle bil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Laster inn forumet...

Når kunder ringer til Volvo-forhandleren i for eksempel Oslo, kan de som svarer på telefonen si: - Hei, du er kommet til Bilia på Økern.

Det er ganske greit. Plankekjøring. Men alle har det ikke like lett. Og noen av de som har det verst, er de som skal svare noe tilsvarende for Volvo-forhandleren i en liten by i Wales. Den heter nemlig, og vi LOVER at du ikke klarer å uttale dette riktig, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. 

Det var det vi sa - den klarte du ikke!

Les også: Nå skal de skifte navn på flere modeller

58 bokstaver

Men det er altså et helt ekte navn. Faktisk skal det være det nest lengste stedsnavnet i verden - med sine 58 bokstaver. Du risikerer å slå skikkelig krøll på tunga di om du forsøker deg på å uttale det riktig. 

Men hvis du vil høre noen uttale det riktig, så klikk på videolinken nederst i saken. Så kan du jo prøve selv, etterpå.

Nå skal det sies at forkortelsen, som folk flest bruker, er litt mer håndterlig: Llanfairpwll.

Men det er nok få av dere som klarer å uttale det riktig også. 

Les også: Noen biler får VELDIG uheldige navn

Verdens lengste

PS: Hvis du gjerne vil lære deg et stedsnavn som er betydelig LENGRE enn det vi omtaler over - så kan du jo prøve deg på denne tungetwisteren: Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateaurehaeatu-ripukapihimaungahoronukupokaiwhenuaakitanarahu.

Jepp, her snakker vi 92 bokstaver. Det betyr i følge Wikipedia: «Bakketoppen hvor Tamatea, kjent som 'landslukeren', mannen med store knær, steg ned fra, klatret opp på, og slukte fjell, mens han spilte nesefløyte for sin elskede». 

Klikk på videovinduet under for å høre hvordan navnet skal uttales:

Spiller ikke klippet på mobil/lesebrett? Klikk her

Les også: Topp 6: Tidenes rareste bilnavn