PÅ TOGET: 24-åringen som ble pågrepet utenfor Nokas-bygget i Gauselvågen i Stavanger, var tidligere Nokas-ansatt, bekrefter politiet. Foto: 02255-tipser.
PÅ TOGET: 24-åringen som ble pågrepet utenfor Nokas-bygget i Gauselvågen i Stavanger, var tidligere Nokas-ansatt, bekrefter politiet. Foto: 02255-tipser.

AG-3-mannen siktet på Nokas-ansatt 

Ifølge politiet var mannen som ble pågrepet med automatgevær utenfor Nokas-bygget i Stavanger en tidligere ansatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 24 år gammel mann ble onsdag morgen pågrepet utenfor Nokas-bygningen på Gauselvåg i Stavanger etter en væpnet politiaksjon.

Politiet bekrefter torsdag formiddag at den siktede mannen har vært ansatt i Norsk Kontantservice tidligere. 

– Jeg kan bekrefte at han har hatt et ansettelsesforhold i Nokas, men kan ikke si noe om hvilken type ansettelse eller varighet av den, sier politijurist ved Rogaland politidistrikt, Stian Eskeland til TV 2.

Mannen er siktet for truslet mot en person ved Nokas. Ifølge vitneforklaringer var 24-åringen på sin gamle arbeidsplass for å levere en «julepresang» til en eller flere personer.

– I siktelsen ligger at han har rettet våpen mot en bestemt person og truet personen, opplyser Eskeland. 

Flyttet til tvungen psykiatrisk overvåkning

Ifølge Rogalands Avis mistet mannen jobben i Nokas i februar. Det kan ikke politiet hverken bekrefte eller avkrefte.

24-åringen satt onsdag i politiets varetekt, men er nå til tvungen psykiatrisk observasjon ved Stavanger Universitetssykehus. 

– På bakgrunn av opplysninger samlet sett så mente vi at det måtte gjøres en ny vurdering av hans helsetilstand. Vi har ennå ikke fått avhørt ham, men vil forsøke på det i dag (torsdag), opplyser Eskeland. 

Politiet sperret av et større området onsdag morgen etter at de ved 08-tiden fikk melding om en væpnet mann utenfor Nokas-bygget. Mannen hadde med seg to våpen, et AG-3 automatgevær og en gassdreven pistol.

Politiet har ikke funnet ammunisjon i hverken våpnene eller i området ved Nokas-bygget. Automatgeværet hadde heller ikke sluttstykke, en vesentlig mekanisk del av geværet som gjør det funksjonelt.