PÅ VAN GAALS ØNSKELISTE: Edinson Cavani er en av spillerne Manchester United vil hente i januar. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
PÅ VAN GAALS ØNSKELISTE: Edinson Cavani er en av spillerne Manchester United vil hente i januar. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD

Fotballryktene:
– Manchester United vil hente stjerneduo

Og Liverpool vil leie spiss fra Arsenal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi tenner våre lykter når det mørkner, men hver morgen når vi står opp så må vi sjekke om det er kommet noen nye overgangsrykter rundt vår klubb.

Og hver gang et stort navn blir koblet til favorittklubben, så ser vi at det kommer fra «troverdige kilder».

Men om den samme kilden kobler vårt lags beste spiller til en annen klubb, så er de upålitelige som få.

Mekanismene er enkle og herlige. Og det gjør overgangsrykter så spennende.

Juan Mata har vært blant Manchester Uniteds beste spillere når han har fått spille denne sesongen. Men likevel virker det som om spanjolen ikke er så populær hos Louis van Gaal. En retur til Spania har vært nevnt, og gamleklubben Valencia har vist interesse. Nå er også Sevilla nevnt som en mulig klubb, skriver Daily Mirror.

Men det er kanskje ikke så rart at det ikke er plass til Mata på Old Trafford. For ifølge Daily Star skal van Gaal ha bestemt seg for å hente både Marco Reus og Edinson Cavani. Og de engelske klubbene som vil ha Reus fikk seg en liten oppmuntring da Borussia Dortmund-direktør Hans Joachim Watzke gikk ut og avkreftet at Real Madrid har førsterett på Reus.

Mateo Kovacic har lenge vært ønsket i England. Manchester United, Arsenal og Liverpool har alle hatt den unge kroaten på ønskelisten. Inter har ønsket å beholde midtbanespilleren, men har likevel ikke klart å overbevise ham til å signere en ny kontrakt. Med halvannet år igjen før han er bosmanspiller, så kan det åpne for salg i januar. Og Inter vil ha i overkant av 100 millioner kroner for 20-åringen, slik at de kan finansiere kjøp av Liverpool-duoen Lucas Leiva og Fabio Borini, skriver Daily Express. Se ikke bortfra at Liverpool da vil prøve seg på en byttehandel, slik de gjorde da de ville ha Alexis Sanchez som en del av Luis Suarez' overgang til Barcelona.

Liverpool har innsett at de trenger forsterkninger i angrepet sitt. Og har nå sett seg ut en Arsenal-spiss som mannen som skal score målene deres. Ifølge Metro vil de gjøre et fremstøt overfor The Gunners for å få låne Joel Campbell ut sesongen. Det vil jo være en god mulighet for Arsenal å få gitt costaricaneren kamptrening på et bra nivå, slik at han kan utvikle seg videre og bli god nok til å få mer spilletid i Arsenal.

En annen angriper som kan være på vei bort fra Arsenal er Lukas Podolski. Tyskeren fikk fem nye minutter mot Southampton onsdag. Men nok en gang var det på sosiale medier han gjorde seg mest bemerket da han fotobombet da Alexis Sanchez fikk utdelt en pris før kampstart. Men tyskeren ønsker å spille fotball, og er ifølge Daily Express nå åpen for en overgang til Inter i januar.

Tottenham skal ha tatt føringen i jakten på Jackson Martinez. Spurs skal ha bestemt seg for å tilby Porto Roberto Soldado pluss penger for spissen, skriver Metro. Men det står ingenting om summen blir høyere eller lavere dersom den målsky spanjolen blir en del av overgangen.

Giampaolo Pazzini har ingen fremtid i AC Milan. Nå blir den tidligere landslagsspilleren bydd rundt til interesserte klubber. Og det er slett ikke umulig at 30-åringen dukker opp i Premier League i januar. For ifølge Daily Mirror er både Aston Villa, Queens Park Rangers og Sunderland alle interessert i Pazzini.

Aston Villa og Sunderland er også blant klubbene som vil ha den canadiske 20-åringen Jay Chapman. Midtbanespilleren har imponert for universitetslaget Michigan State, og det kan se ut til at han havner på de britiske øyer. Swansea og Ronny Deilas Celtic vil også ha Chapman, skriver Daily Mail.