Nå skal John Brungot bli «Dum og deilig»

Komiker og skuespiller John Brungot (37) blir stemmen i ny animasjonsfilm om Knutsen og Ludvigsen. Øystein Dolmen jubler over resultatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når den store, norske barneanimasjonsfilmen «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin» har premiere neste høst, blir det både med en grevling i taket og en haug med fillifjoller og snørrifjotter. 

John Brungot i hovedrollen

I en av de to hovedrollene i animasjonsfilmen som er basert på musikerne Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen sitt musikalske liv, finner vi blant andre komiker og skuespiller John Brungot, som har lånt bort sin stemme til filmen.

John Brungot er klar for rollen som Knutsen.
John Brungot er klar for rollen som Knutsen.

– Det blir veldig gøy. Vi har vokst opp med Knutsen og Ludvigsen, så det er jo stas, å få lov å være de to, sier John Brungot til TV 2, under pressevisningen i Oslo i dag.

Det er selvsagt mye sang også i filmen, så her har gutta måttet renske stemmen.

– Ja vi har sunget mange av de gamle, kjente og kjære låtene så vi har sunget med det nebbet vi har, sier Brungot.

Spiller med skuespiller Sabado

Hermann Sabado har stemmen til Ludvigsen. Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
Hermann Sabado har stemmen til Ludvigsen. Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

I den andre hovedrollen får vi høre stemmen til Hermann Sabado (32) som er kjent for sin rolle i Det tredje øyet på TV 2 og filmen Upperdog fra 2009. For Upperdog ble Sabado nominert til Amanda-prisen for beste mannlige hovedrolle.

– Vi har fått lov til å leke litt i studio sammen. Vi har fått jobbe sammen og fått lov til å se hverandre i øynene og det fungerer fint, smiler Sabado og legger til;

– Det er ærefullt og man må ha respekt når man viderefører to nasjonale helter, sier han.

Går i grøfta av glede

Øystein Dolmen var også til stede under dagens presseshow. Og det var en entusiastisk «Knutsen» som snakket med TV 2 etter visningen..

– De nye stemmene er jo nesten som kloninger av oss selv, så jeg er så imponert. Jeg går rett i grøfta av stor glede, sier han til TV 2.

GAMLE DAGER: Gustav Lorentzen og Øystein Dolmen gjorde stor suksess med duoen Knutsen og Ludvigsen. Bildet er tatt i forbindelse med utgivelsen av platen «Juba Juba» fra 1983. Foto Bjørn Sigurdsøn / NTB / SCANPIX
GAMLE DAGER: Gustav Lorentzen og Øystein Dolmen gjorde stor suksess med duoen Knutsen og Ludvigsen. Bildet er tatt i forbindelse med utgivelsen av platen «Juba Juba» fra 1983. Foto Bjørn Sigurdsøn / NTB / SCANPIX

I følge Dolmen ville Gustav Lorentzen vært like entusiastisk.

– Han ville ha jubla, helt garantert. Dette er som å se oss selv og høre oss selv. Jeg kjenner det inn i hjerterota, jeg er imponert. Jeg ville ikke ha endret på noenting, smiler en glad Dolmen.

Suksessregissører

Animasjonsfilmen er regissert av Rasmus A. Sivertsen og Rune Spaans som står bak filmene «Jul i Flåklypa» og «Kurt blir grusom» og vil inneholde kjente og kjære låter av duoen Knutsen og Ludvigsen.

TEAMET: Fra venstre, produsent Eric Vogel, manusforfatter Øystein Dolmen, regissør Rasmus A. Sivertsen, regissør Rune Spaans
TEAMET: Fra venstre, produsent Eric Vogel, manusforfatter Øystein Dolmen, regissør Rasmus A. Sivertsen, regissør Rune Spaans

Filmen handler om den unge Amanda som som er tatt til fange av den fæle Rasputin som planlegger å lage et grusomt serum som gjør mennesker til marionetter. Greier han det, vil han snart ta kontroll over hele verden. Knutsen & Ludvigsen er raskt ute med å tilby hjelp. Sammen med grevlingen, et hattestativ og masse annet nyttig drar de tre av sted på en dresin uten bremser.

Ærefullt oppdrag

Det er Øystein Dolmen fra den folkekjære duoen Knutsen og Ludvigsen som har skrevet manuset til filmen. Den andre halvparten, Gustav Fredrik Lorentzen døde 21. april i 2010, bare 64 år gammel.

Det har vært en spesiell opplevelse for gutta å ta over etter Lorentzen.

– Det var noen ganger da vi sang og vi fikk frysninger og tenkte at dette må vi ta på med silkehansker og behandle med forsiktighet, forteller Brungot.

Skulle vært Dolmen og Lorentzen selv

Den opprinnelige planen var at Lorentzen og Dolmen skulle legge på stemmene selv.

– Når noen andre først skulle gjøre Gustav Lorentzen sin stemme, så er jeg glad det ble Herman Sabado, for makan til rolletolkning skal du lete lenge etter. Så er jeg veldig glad på egen vegne for at jeg får en ekstra mulighet til å spe på lønna fra TV 2 med å få gjøre Knutsen, så jeg er glad Øystein ikke gjorde det på egenhånd, smiler Brungot lurt og legger til;

– Vi gjør alle stuntene våre selv, det er viktig å si på film, sier Brungot.