KYLLING: Det er avdekket resistente bakterier på både kyllingfileter og på kalkunkjøtt. Nye og bedre målemetoder har også vist at forekomsten er høy, og dette er noe Mattilsynet ser alvorlig på. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KYLLING: Det er avdekket resistente bakterier på både kyllingfileter og på kalkunkjøtt. Nye og bedre målemetoder har også vist at forekomsten er høy, og dette er noe Mattilsynet ser alvorlig på. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ny vaksine vil gi dyrere kylling

Norske forbrukere må regne med dyrere kylling når Nortura fjerner den omstridte fôrtilsetningen Narasin fra produksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nortura meldte tirsdag at selskapet innen to år vil kvitte seg med fôrtilsetningsstoffet Narasin, som brukes til å forebygge en vanlig tarmsykdom i kylling.

Flere forskere har advart mot at Narasin kan føre til antibiotikaresistente bakterier. Etter planen skal Narasin erstattes med en dyrere vaksine, og regningen sendes videre til forbrukerne, skriver Nationen

– Vi har ikke regnet på kostnadsbildet, men det er klart at utfasingen av Narasin og selve vaksineringen vil kunne føre med seg noen merkostnader. Det vil ha betydning for prisen på kylling som vil kunne bli et dyrere produkt, sier Atle Løvland, direktør for samfunnsansvar og trygg mat i Nortura.

Nortura vet ikke hvor mye dyrere kyllingen vil bli, men er trygg på at forbrukerne er villige til å betale mer for produktet enn i dag.

– Ut fra signalene vi har fått de siste ukene og månedene, tror vi en viss merpris er noe forbrukerne vil være villige til å betale, sier Løvland. (©NTB)