Bussjåfør dømt etter dødsulykke i Rogaland

Sandnes (NTB): En bussjåfør er i Jæren tingrett dømt til fem måneders fengsel, fire av dem betinget, etter en dødsulykke på fylkesvei 45 i Oltedal i Rogaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En åtte år gammel gutt døde av skadene han fikk i ulykken 5. februar 2012. Han var passasjer i en bil som frontkolliderte med turbussen som den 35 år gamle bussjåføren kjørte. Ulykken skjedde da sjåføren svingte over i motgående kjørefelt for å unngå å kjøre inn i en bil som hadde stanset for å svinge over veien til venstre, skriver Stavanger Aftenblad. Åtteåringens far, som kjørte bilen, ble alvorlig skadd i ulykken.

I tillegg til fengselsstraffen for uaktsomt drap er bussjåføren dømt til å betale 500.000 kroner i oppreisningserstatning til de etterlatte. Han ble også fradømt førerretten i drøyt tre år.

Bussjåføren erklærte seg ikke skyldig da saken var oppe for tingretten ettersom han mente han ikke kunne gjort noe annerledes forut for kollisjonen.

Det er uvisst om 35-åringen kommer til å anke dommen.

– Min klient har nettopp fått kjennskap til dommen og vil bruke den tiden han trenger på å gjennomgå den, sier mannens forsvarer, advokat Gisle Didriksen, til Aftenbladet. (©NTB)