Mathilde (12) fikk stående applaus i Idol Junior-finalen

Se alle opptredenene fra Idol Junior-finalen her!

Fredag kveld skal det endelig avgjøres hvem som stikker av med seieren i Idol Junior – Mathilde (12) eller Tobias (13).

Finalistene synger to låter hver, og nedenfor kan du se alle kveldens opptredener, og du kan også se hva dommerne mener om innsatsen til de unge sangtalentene.

Mente Tobias gjorde sin beste opptreden i kveld

Tobias var først ute i kveld, med låta «Dance with me tonight» av Olly Murs. Dommerne lot seg begeistre av fremføringen.

– Det høres ganske kult ut å være deg akkurat nå! Jeg synes det var helt kongefett å høre på det. Det er ikke noe vits i å henge seg opp i noe. Jeg synes det var din beste opptreden gjennom hele reisen. At du fikk den her og nå unner jeg deg veldig, sa Aleksander Denstad With. 

Også Sandra Lyng Haugen slod på stortromma med komplimentene til kveldens første låt. 

– Det vi så på introen, var at du var litt skjelven i stemmen og at du var litt nervøs på audition. Det går fra det til det du viser her: at du er en dyktig vokalist og entertainer. Jeg er skikkelig imponert og jeg er stolt av å sitte her og se hvor flink du er! Jeg ønsker deg alt godt. Du er helt klart en verdig vinner, sa hun.

Dommerne om Mathilde: – Helt rått!

Mathildes første låt i kveld var en tolkning av MKTOs «Classic». Også kveldens kvinnelige finalist imponerte de fire bak dommerbordet. 

– Det var jo helt rått! Ja, Mathilde! Nå er du virkelig der, altså. Du har vært der lenge, men jeg vil ikke at det skal ta slutt. Jeg er så stor fan av deg, du er helt fantastisk! Du har så bra timing, og nå sprudlet du skikkelig på scenen og vi fikk de siste fem prosentene som vi har trengt fra deg. Åh, jeg vet ikke hva jeg skal si, det var så bra, sa Margaret Berger begeistret. 

– Endelig har vi fått høre deg synge pop og en uptempo-låt! Det var så deilig å høre, det! Det var dritbra, mente Alejandro Fuentes. 

Fikk danseskryt på andre låt

Tobias' andre låt ut var «My heart skips a beat» av Olly Murs.

– Det var dritbra, Tobias! Du ahr utviklet deg så sinnssykt mye. Jeg var skikkelig usikker på eg på audition, men du er blitt så flink!

13-åringen fikk også skryt for bevegelsene på scenen. 

– Det er veldig vanskelig å synge og danse samtidig, og du er kjempegod på det! Det er helt rått. Jeg vil bare at alle skal vite at det er veldig vanskelig. Og Tobias, du har bare blomstret mer enn jeg trodde du kunne. Gratulerer, smilte Margaret. 

Fikk stående applaus – igjen

Da Mathilde var ferdig med sin andre låt, «Almost is never enough» av Ariana Grandestående, ble hun berømmet med stående applaus av alle dommerne. 

– Jeg har bare så lyst til å ta av meg hatten. Hva kan jeg si som ikke har blitt sagt? Jeg husker da du kom inn og tok din egen låt. Du var nervøs og satt og spilte piano med din egen sang, og det var så genuint bra. Du er så talentfull. Det var da, og nå ser jeg en ung dame som er veldig talentfull og i tillegg så sterk og fin på scenen. Du eier scenen, du eier publikum og folk blir bergtatt av den vakre stemmen din. Takk for en fin opplevelse! Jeg gleder meg til å se mer av deg, sa Sandra. 

– Da jeg ble spurt om å være med på dette, var det et modig håp om at man skulle få høre noen som var i nærheten av så god som deg. At du er i finalen, er jeg overlykkelig for. Dette var sinnssykt bra. Takk for en fantastisk sesong, jeg håper det går bra for deg, sa Aleksander. 

Finalesendingen endte med at Mathilde vant.

Se Mathildes versjon av «Almost is never enough» øverst i artikkelen!