GIR SEG: Etter sesongen er Ole Gustav Gjekstad ferdig som Larvik-trener.  Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
GIR SEG: Etter sesongen er Ole Gustav Gjekstad ferdig som Larvik-trener.  Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Larviks suksesstrener gir seg: – På tide med en ny utfordring

Ole Gustav Gjekstad gir seg som Larvik-trener etter sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad (47) har bestemt seg. Han blir ikke med Larvik videre etter at sesongen er slutt, melder klubben i en pressemelding.

– På tide å finne en ny utfordring

Gjekstad har vært Larviks sportssjef og hovedtrener de siste fire sesongene. Onsdag kom beskjeden om at hans periode med det sportslige ansvaret er over når kontrakten utløper 31. mai 2015.

– Det ligger ikke noe mer i det enn at jeg har vært her i mange år og synes det var på tide å finne en ny utfordring, selv om jeg trives veldig godt i Larvik, sier Gjekstad til TV 2.

Klubben har kjent til trenerens beslutning en ukes tid så derfor har de allerede startet arbeidet med å finne en erstatter.

– Det var viktig å si fra på et tidlig nok tidspunkt, så klubben kan få fått i en erstatter, forklarer han.

TV 2s håndballekspert Bent Svele er overrasket over Gjekstads beslutning, men tror samtidig ikke Larvik vil bli svekket etter exiten.

– Ole Gustav er en ressurs innen håndballen og har gjort en kjempegod jobb for Larvik. Men jeg tror klubben har nok kompetanse internt til å løse dette uten å bli svekket. Larvik har en toppkultur som er innprentet der over mange år. Tor Odvar Moen har for eksempel gått inn som midlertidig løsning tidligere og vil nok få en rolle igjen nå, sier han til TV 2.

– Har en drøm

Gjekstad selv håper han en dag vil se en av Larviks mange stjernespillere i sjefsrollen.

– Jeg har en drøm om at på kort eller lang sikt kan noen som er vokst opp i denne kulturen overta trenerposten. Jeg skal ikke spekulere i noen navn, det er ikke særlig heldig, men om noen internt spør, så skal jeg svare, sier han.

– Det er jo en del spillere som kan være kandidater. Om de er klare nå, kan bare de svare på, sier Gjekstad.

Det er Svele helt enig i.

– Det har vært mange gode spillere i Larvik opp gjennom tiden og flere kan bli gode trenere. Per nå ser jeg for meg at både Gro Hammerseng-Edin og Tonje Larsen er gode kandidater. Og glem heller ikke Lene Rantala. Hun har uttalt at hun har en ambisjon om å bli trener, og er allerede en del av trenerteamet til Larvik, sier eksperten.

– Alle de tre vil kunne bli gode trenere. De har i hvert fall nok ballast med seg gjennom mange år i topphåndballen. De har alle vunnet Mesterligaen og har nok rutine og respekt til å løse den oppgaven, sier Svele.

Vil ha 2005-reprise
LHK har vunnet fire seriemesterskap, fire NM-titler og fire sluttspillsmesterskap. Klubben har også spilt en mesterligafinale i 2013, i det som er hans andre periode som Larvik-trener.

«Larvik har satt stor pris på samarbeidet med Gjekstad og er svært takknemlig for det arbeidet han har gjort i klubben så langt. Nå er målsettingen å avslutte det gode samarbeidet med nye NM-, serie og sluttspillstitler nå i romjulen og våren 2015. Og selvfølgelig å hente hjem den største klubbpokalen av dem alle – Champions League-pokalen», heter det i pressemeldingen.

Den ambisjonen deler selvsagt Gjekstad.

– Sist gang jeg sluttet i 2005 vant vi alle titlene vi spilte om, så vi får håpe på en reprise. Akkurat nå ligger vi godt an og er med i alle turneringer, men det er mye hardt arbeid som skal til, sier 47-åringen.

I 2005 gikk Larvik til topps serien, sluttspillet, NM og cupvinnercupen.

– Vet ikke hva jeg skal gjøre

Selv vet han ikke hva han skal gjøre når han gir seg til våren.

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, det får tiden vise, sier 47-åringen.

– Ser du for deg å fortsette innen håndballen?

– Per nå er jeg veldig åpen for det meste. Jeg skal nok jobben i en eller annen prestasjonskultur, men jeg vet ikke hva. Jeg er veldig åpen for flere ting, sier han.

(©TV 2/ NTB)