Mathilde (12) er vinneren av Idol Junior

Får opptre på Idol-finalen den 12. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld var det klart for storslått finale i den første sesongen av Idol Junior. Da seerstemmene var talt opp, ble det klart at 12 år gamle Mathilde er vinneren.

Når TV 2 tar en prat med den talentfulle 12-åringen rett etter at TV-kameraene er slått av, er hun naturligvis strålende fornøyd.

– Jeg har det veldig bra, det er helt fantastisk! Det var helt sjukt å høre at jeg ble utropt som vinner. Jeg hadde aldri trodd dette da jeg meldte meg på! sier hun.

Se Mathilde bli kåret til vinneren av Idol Junior ovenfor! Der ser du også hennes vinneropptreden.

Har fått mer selvtillit av deltakelsen

Mathilde beskriver Idol Junior-reisen som et minne for livet, og har tidligere innrømmet at hun slet med selvtilliten under de første innspillingene. 

– Jeg var så sjenert i starten, og så greide jeg på en måte å komme ut av skallet mitt ... Og å nå komme til finalen og vinne ... Det er ubeskrivelig! stråler Mathilde.

Dommerskryt og stående applaus

Den unge sangerinnen høstet mye skryt i finalesendingen.

– Det var jo helt rått! Ja, Mathilde! Nå er du virkelig der, altså. Du har vært der lenge, men jeg vil ikke at det skal ta slutt. Jeg er så stor fan av deg, du er helt fantastisk! Du har så bra timing, og nå sprudlet du skikkelig på scenen og vi fikk de siste fem prosentene som vi har trengt fra deg. Åh, jeg vet ikke hva jeg skal si, det var så bra, sa dommer Margaret Berger begeistret etter Mathildes fremføring av MKTOs «Classic».

Da Mathilde var ferdig med sin andre låt, «Almost Is Never Enough» av Ariana Grande, ble hun berømmet med stående applaus av alle dommerne.

– Jeg har bare så lyst til å ta av meg hatten. Hva kan jeg si som ikke har blitt sagt? Jeg husker da du kom inn og tok din egen låt. Du var nervøs og satt og spilte piano med din egen sang, og det var så genuint bra. Du er så talentfull. Det var da, og nå ser jeg en ung dame som er veldig talentfull og i tillegg så sterk og fin på scenen. Du eier scenen, du eier publikum og folk blir bergtatt av den vakre stemmen din. Takk for en fin opplevelse! Jeg gleder meg til å se mer av deg, sa Sandra Lyng Haugen.

Tobias (12) stolt av andreplassen

Kveldens andreplass, Tobias (12), henger ikke med leppa selv om det ikke ble seier i kveld. 

– Jeg er bra stolt, altså! Andreplass er jo best ut av de som ikke vant, så det er jo ikke så ille, smiler han.

Han har kun gode ting å si om vinneren i kveld. 

– Mathilde er jo en fantastisk sanger, og så er hun balladedronningen. Hun er en verdig vinner, sier han.

– Hun er fantastisk!

At Mathilde er en verdig vinner, er også noe dommer Aleksander Denstad With mener. Når TV 2 tar en prat med ham etter programmet, er han full av skryt.

– Fra første audition, var det hun som la lista. Og så hadde man kanskje fryktet at hun skulle ryke ut fordi hun kunne bli litt lik seg selv på et vis, og bare være god hele tiden. Men hun har holdt hele veien, og det tror jeg er fordi hun klarer å holde seg til sang, samtidig som hun er dritgod. Hun er fantastisk! 

Dommeren er også full av lovord om finalekvelden, og de andre deltakerne. 

– Finalen var alt jeg hadde håpet den skulle være, det var en festkveld der alle ungene fikk være med og skinne litt, alle sammen. Og vi hadde to verdige finalister og til slutt var det en bra vokalist som vant. Det var gøy!

Se Mathilde opptre på Idol-finalen fredag 12. desember klokken 20:00.