KAN BLI SKILT: Start-trener Mons Ivar Mjelde (til venstre) ser ut til å miste sin assistenttrener Robert Hauge til gamleklubben Brann. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KAN BLI SKILT: Start-trener Mons Ivar Mjelde (til venstre) ser ut til å miste sin assistenttrener Robert Hauge til gamleklubben Brann. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Mjelde-assistent på vei tilbake til Brann

– Dette kan være et argument for at Norling skal få fortsette, sier TV 2s Davy Wathne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann er i gang med forberedelsene til tilværelsen i 1. divisjon neste sesong

Nå kan en gammel kjenning være på vei tilbake til Bergen for å styrke det sportslige apparatet i klubben. Etter det TV 2 erfarer har nemlig tidligere assistenttrener Robert Hauge vært i samtaler med både den sportslige ledelsen og trener Rikard Norling de siste dagene.

Hauge var i et møte med Norling på mandag, mens han hadde samtale med daglig leder Roald Bruun-Hanssen i helga.

Hauge er for øyeblikket assistenttreneren til Mons Ivar Mjelde i Start, en jobb han har hatt siden høsten 2011. Før den tid hadde han hele 14 år bak seg i Brann som både assistenttrener (til nettopp Mjelde), speider og analysesjef.

Vil ikke kommentere

Hauge skal være mest aktuell i den ledige rollen som sportssjef på Stadion. Dette er en stilling som daglig leder Bruun-Hanssen også har bekledd de siste sesongene.

Det kan imidlertid også bli aktuelt for Hauge at han i stedet trer inn som assistenten til Norling.

– Jeg ønsker ikke å kommentere noenting, men jeg registrerer at den ene etter den andre blir nevnt i den diskusjonen, sier Robert Hauge til TV 2.

– Var du i møte med Brann denne uken?

– Som sagt, jeg kommenterer ingenting. Jeg er ansatt i Start.

– Vil komme opp med et troverdig alternativ

Brann er midt i en evalueringsprosess internt og eksternt etter nedrykket til førstedivisjon i høst.

At den sittende sportslige ledelsen fortsetter arbeidet mens evalueringen pågår forstår TV 2s Davy Wathne godt. At de er i dialog med Hauge kan være et ledd i deres plan for å beholde jobben.

– Jeg tror dette handler om å komme opp med et troverdig alternativ for Rikard Norling og Roald Bruun-Hansen. Det er klart at man har et forklaringsproblem når man rykker ned med det eneste store laget i den nest største byen i Norge, sier Wathne som har fulgt Brann tett i over en mannsalder.

– Jeg tror det ligger en erkjennelse i det. Brann har hatt en naivitet i tilnærmingen til kampene som har vært skjebnesvanger. Hauge er en fotballfaglig dyktig fyr som har sin styrke i det taktiske og analyser før kampen. Dette kan være et argument for at Norling skal få beholde jobben.

Mandag har Brann et styremøte. Før det skal de ulike gruppene, blant dem spillere, støtteapparat og administrasjon, ha overlevert sin del av evalueringen. Da kan det være en fordel for det sportslige apparatet å presentere deres planer fremover.

– Da er det greit å vite om Hauge kan tenke seg å ta jobben i Brann. Så kan de i diskusjonsrundene presentere planen sin om hvordan de har tenkt å bli bedre neste år, så er det opp til styret å si at: «ja, dette tror vi på» eller «nei, dette tror vi ikke på», sier Davy Wathne.

Har flyttet til Bergen

Hauges familie har allerede flyttet fra Kristiansand til Bergen, og han har pendlet fra hansabyen til Kristiansand det siste halvåret.

Det er Roald Bruun-Hansen kjent med.

– Robert Hauge er bergenser, han har lang fartstid i Brann og er en respektert fagmann. Vi har hatt kontakt med ham helt siden han dro til Start. Vi er også kjent med at familien hans er flyttet tilbake til Bergen, sier Bruun-Hansen til TV 2.

– Nå er vi midt i en evaluering, og det vil ikke bli gjennomført tiltak verken innenfor avdeling sport eller i andre deler av klubben før evalueringen er gjennomført og en handlingsplan vedtatt av styret. Om noen konkluderer med at Robert er på vei tilbake til Brann i den ene eller andre rollen, så får det stå for deres regning.

Starts administrative direktør, Even Øgrey Brandsdal, sier til TV 2 at han ikke kjenner til Hauges møte med Brann. Han ønsker likevel ikke å kommentere om de har gitt assistenten tillatelse til å snakke med Bergens-klubben.

– Hauge har kontrakt med oss neste år og har gjort en god jobb for Start. Jeg forventer også at han fortsatt gjør en god jobb for Start i fremtiden, sier Øgrey Brandsdal.