Melbu  20141130.
Tre menn er siktet etter at en mann i 40-årene døde etter et slagsmål under et  julebord i Melbu i Hadsel i Nordland natt til søndag.
Foto: Thor-Ivar Guldberg / NTB scanpix
Melbu 20141130. Tre menn er siktet etter at en mann i 40-årene døde etter et slagsmål under et julebord i Melbu i Hadsel i Nordland natt til søndag. Foto: Thor-Ivar Guldberg / NTB scanpix

Julebord-dødsfallet: Mann (40) var bundet på hender og føtter

Politiet undersøker om dødsfallet hadde naturlige årsaker, men foreløpig opprettholdes siktelsene mot de tre mennene i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har gjennom vitneavhør kartlagt mer av hendelsesforløpet rundt hva som skjedde da Kenneth André Nilsen (40) døde etter at han oppsøkte et julebord på Arbeideren i Hadsel natt til søndag.

Politiet har mottatt en foreløpig obduksjonsrapport, men denne gir ikke noe entydig svar på dødsårsaken, melder Bladet Vesterålen.

– Men når den foreløbige obduksjonsrapporten ikke er entydig, ligger det i det at det også kan være en naturlig dødsårsak, opplyser politiadvokat Kai Rønning Nyvold til TV 2.

Nå venter politiet på den endelige obduksjonsrapporten for å fastslå hva som skjedde.

Var aggressiv

Dødsfallet skjedde natt til søndag etter at politiet klokken 02.45 fikk melding om en beruset og brysom person som hadde oppsøkt et julebord i Melbu.

Mannen var ikke deltaker på julebordet som ble holdt av en lokal fiskeribedrift.

– Avdøde var innom flere ganger mens julebordet pågikk. Utpå natta ble han utagerende og aggressiv. Det oppsto et basketak mellom ham og de tre siktede. I forbindelse med dette, falt de over et bord og ned på gulvet. Da var politiet allerede tilkalt, sier politiadvokaten.

Stoppet å puste

Nede på gulvet fikk de tre mennene  kontroll på 40-åringen og bandt ham på hender og føtter mens de ventet på politiet.

De oppdaget etter hvert at mannen ikke pustet, de løsnet det han var bundet med og startet gjenopplivning.

Politipatruljen og ambulansepersonell kom til stedet like etter og overtok livreddende førstehjelp. Mannen ble fraktet til sykehus hvor han senere døde.

De tre mennene i 50-årene som er siktet i saken, er alle familiefedre og jobber i bedriften som hadde julebord.

De ble løslatt søndag kveld etter å ha blitt avhørt.

Politiet planlegger å foreta nye avhør av disse i tiden som kommer i tillegg til andre etterforskningsskritt.

Mistanken svekket

Det var totalt sju personer til stede i og ved lokalet under basketaket. Ifølge politiet har noen av disse sett hele eller deler av hendelsen.

– Hvordan er mistanken mot de tre siktede i lys av de opplysningene som nå kommer frem?

– De er fortsatt siktet men jeg kan si at mistanken er svekket, sier politiadvokat Kay Rønning-Nyvold i Midtre Hålogaland politidistrikt til TV 2.