Slik lurer pedo-jegeren menn rett i fella

Stinton Hunter (31) avslører lærere, fedre, advokater - menn fra alle miljøer - som tar kontakt med barn for å ha sex.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

31 år gamle Stinton Hunter fra Nuneaton i England, har gjort det til sin private misjon å avsløre menn som utnytter barn.

Lokker pedofile metodisk i fella

I en borgervernlignende gerilja-stil, lurer han menn med falske profiler på nettsider som egentlig er ment for personer over 18 år. Han bruker bilder av unge jenter som uten tvil er under den seksuelle lavalder, og han jobber metodisk for å lure menn i fella.

TATT: Her konfronteres en mann av Hunter etter å ha blitt lurt i fella.
TATT: Her konfronteres en mann av Hunter etter å ha blitt lurt i fella.

Når mennene biter på kroken og møter opp for å treffe det de tror er en 13 år gammel jente, filmer ham dem.

De dramatiske og avslørende klippene er med i dokumentaren «Jakten på en pedofil» som vises på TV 2 klokken 21.40 onsdag. Den blir også lagt ut på TV 2 Sumo samtidig (abonnementtjeneste)

– Jeg tar aldri kontakt med noen. Jeg venter til menn tar kontakt med meg, og jeg sier alltid fra flere ganger at jeg er for eksempel 13 år, sier Hunter i filmen.

Sex-meldinger og penisbilder

Filmen viser reelle episoder der menn tar kontakt. De skriver seksuelt ladde meldinger og sender bilder av kjønnsorganet sitt til det det de tror er barn.

LOKKEDUE: «Jodie» er en av profilene Hunter bruker for å lure pedofile. Hun gjentar alltid flere ganger at hun er 13 år.
LOKKEDUE: «Jodie» er en av profilene Hunter bruker for å lure pedofile. Hun gjentar alltid flere ganger at hun er 13 år.

Hunter later som han er en 13 år gammel jente som heter Jodie. «Jodie» skriver at hun er jomfru og spør om man kan bli gravid første gang man har sex. Hun lar seg overtale til å treffes.

Øyeblikkene der mennene skjønner at de er lurt viser at reaksjonene deres er svært ulike. Hunter og hjelperne hans konfronterer mennene og krever svar. Enkelte avfeier det som «bare chatting». Andre knekker sammen og gråter. 

– De utgjør en fare for seg selv og andre

Hunter og teamet bruker Facebook til å publisere usladdede bilder av mennene, noe som etisk er kontroversielt.

– Jeg forstår at det er frustrasjon som får Hunter til å ta loven i egne hender, men faren er at de ikke har bakgrunn og myndighet til å følge opp slike saker. Dette blir en risiko for dem selv, for andre mennesker på nett og for politi som jobber med denne type saker, sier tidligere leder for Child Expoloitation and Online Protection Center, Jim Gamble i dokumentaren.

Det er også en risiko for at bevis går til spille, eller ikke vil bli godtatt som bevis i en eventuell rettssak.

Men Hunter tar ikke hensyn til formelle regler. Han er tidligere narkoman, og har i store deler av sitt liv levd på kanten av samfunnet selv. Han nekter å svare på om han selv ble seksuelt misbrukt som barn. Han levde som kriminell, og mener en fengselsstraff ga ham muligheten til å starte på nytt. 

Han er bevisst på å ta vare på bevis, og dokumentasjonen hans har vært med på å få 10 pedofile overgripere dømt i Storbritannia.

– Det er lærere, offiserer i militære, advokater, familiemenn, sier Hunter. Han er sjokkert over hvor enormt problemet er, og hvor kyniske mennene er.

Lokker med 11 år gammel handicappet jente

I filmen får vi se hvordan Hunter i tre uker har bygget opp tillit hos en 44 år gammel mann som heter Roger. Hunter utgir seg for å være en 11 år gammel jente som sier hun har autisme og vanskelig med å få venner.

– Denne mannen er noe av det verste jeg har vært borti. Han må stoppes, sier Hunter, og legger en plan for å lokke mannen i fella.

Følg med og se hvordan det går klokken 21.40 på TV 2.