Mourinho tror ikke det er mulig å gå ubeseiret gjennom sesongen

– Vi spiller for å vinne. Vi kommer til å tape noen kamper, sier Chelsea-manageren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea-Tottenham på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl. 20.45!

Chelseas strålende sesongstart har fått mange til å dra sammenligning til Arsenals «Invincibles» - laget som gikk gjennom hele 2003/2004-sesongen uten å tape en eneste kamp.

Spørsmålene fortsetter å komme José Mourinhos vei.

– Det er ikke mulig
I opptakten til onsdagens TV 2 Sport Premium-sendte toppkamp på Stamford Bridge mellom Chelsea og Tottenham har portugiseren igjen gjort alt for å roe ned prat om en ubeseiret sesong for de blå. 

– For det første tror jeg ikke det er mulig. For det andre kommer vi ikke til å spille for å klare det. Dersom du spiller for å klare det, og det er et av målene dine, så kan det hende at du spiller for mange uavgjortkamper fordi du ikke vil risikere noe for å vinne kampen, sa Mourinho på en pressekonferanse i forkant av lokaloppgjøret.

Statistikken til Mourinho bærer i alle fall håp om at onsdagens kamp mot London-naboen Spurs forlenger rekken med gode resultater. De liljehvite har ikke vunnet på Stamford Bridge på 24 år - da var Gary Lineker på scoringslisten.

Det ble en litt brydd Mourinho gjort oppmerksom på tirsdagens pressekonferanse.

– Sist Tottenham vant på Stamford Bridge scoret Gary Lineker...

– Det gjør han ikke i morgen, smilte Mourinho.

Går for seier - uansett
Mourinho står kun bokført med ett Premier League-tap på Stamford Bridge som Chelsea-manager. Statistikken bryr ikke han seg mye om - det viktige er at laget går for seier koste hva det koste vil.

– Dersom vi har 0-0 med 20 minutter igjen av kampen, kommer vi ikke til å spille for 0-0 for å holde oss ubeseiret etter 21 kamper. Ikke en sjanse. Vi kommer til å spille kamper for å vinne. Noen ganger kommer vi til å tape, sier Mourinho.

– Dersom du får ti uavgjortkamper, får du ti poeng. Dersom du vinner fem og taper fem, får du 15 poeng. Jeg foretrekker 15 poeng og tapte kamper foran ti poeng og ubeseiret, sier Mourinho.

Chelsea må klare seg uten toppscorer Diego Costa i onsdagens kamp. Den brasiliansk-fødte spanjolen pådro seg et gult kort i 0-0-kampen mot Sunderland lørdag og soner karantene mot Tottenham. Derfor må Mourinho stole på enten Loic Rémy eller Didier Drogba som spydspissen i Chelsea-laget.

Tottenham på sin side kommer til Stamford Bridge etter en oppløftende 2-1-seier over Everton. Kyle Naughton er igjen tilgjengelig etter karantene, mens Emmanuel Adebayor, Étienne Capoue og Danny Rose er usikre.