LIVERPOOL-TILBUD: Liverpool skal ha tilbudt Neto kontrakt. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi)
LIVERPOOL-TILBUD: Liverpool skal ha tilbudt Neto kontrakt. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi)

Fotballryktene:
– Liverpool har funnet seg ny keeper

Og Arsenal vil hente selvmålkonge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Desember er en herlig måned for alle som digger Premier League.

Kampene kommer oftere enn man baker julekaker, og høydepunktene står i kø.

Men det tøffe juleprogrammet kan nok slite ut flere enn Louis van Gaal, som allerede har vært ute og klaget over at han ikke får vært med barnebarna i julen.

Det kan føre klubbene ut desperat handling på nyåret. For har skadene kommet tett i høst, så blir de neppe mindre etter årets mest intensive måned.

I tre år har Manchester United prøvd å lokke Wesley Sneijder til England, men har aldri lykkes. Nå har de fått på plass en nederlandsk manager, og har to nederlendere i spillerstallen. Kanskje det kan lokke 30-åringen til Old Trafford denne gangen? For Sneijder har gått fra å være kaptein og superstjerne i Galatasaray, til å være helt utfryst i den tyrkiske klubben. Det virker opplest og vedtatt at han skal bort fra klubben i januar, og Tutto Mercato Web hevder at Manchester United er i samtaler med playmakeren. Både Juventus og AC Milan har vist interesse for ham, men de er neppe interessert i å betale over 200 millioner kroner for en spiller som er passert 30 år.

Men etter å ha sett Stoke skape sjanse etter sjanse mot seg på Old Trafford, innser nok van Gaal at det er de bakre rekker som bør forsterkes i januar. Daily Star hevder at det er tre spillere på vei inn for å tette hullene bakover. Diego Godin og Mats Hummels ble begge nevnt i tirsdagens ryktespalte, og forsvinner ikke ut i dag heller. Den tredje spilleren skal være tidligere Barcelona-keeper Victor Valdes. Veteranen har trent med klubben den siste tiden. Så god som David de Gea har vært de siste ukene, vil det ikke overraske mange dersom han vil ta et steg opp i karrieren, og drar hjem til Spania og Real Madrid. Da kan det fort bli Valdes som overtar mellom stengene.

Noen spillere har vært så store at navnet deres gjør dem attraktive uansett. Thierry Henry er en av dem. 37-åringen sa nylig farvel til New York Red Bulls, og drømmer om nok en retur til Arsenal. Manager Arsene Wenger lover at det alltid vil være plass til klubblegenden, men neppe i spillerstallen, skriver Daily Mail.

Da er spørsmålet om Henry er klar for å legge opp nå eller om han vil avslutte med spill i Europa. Paris Saint-Germain har vært nevnt som en aktuell klubb, selv om trener Laurent Blanc avkrefter interessen ifølge London Evening Standard. TalkSPORT kan fortelle at Galatasaray i hvert fall er interessert i franskmannen.

Arsenal har fortsatt Sami Khedira som sitt førstevalg når de skal hente inn en defensiv midtbanespiller på nyåret. Men dersom de ikke får napp hos Real Madrid-spilleren, er hans landsmann Christoph Kramer neste på listen. Wenger skal ikke ha latt seg skremme av 23-åringens vidunderlige selvmål for Borussia Mönchengladbach nylig, skriver Daily Star.

The Gunners har tidligere hentet midtstoppere fra Tottenham med suksess. Både Willie Young og Sol Campbell fikk oppturer og pokaler etter å ha byttet klubb i Nord-London. Nå kan Vlad Chiriches bli den neste som tar steget opp til Emirates Stadium. Rumeneren sa da han kom til Spurs at han så på klubben som et springbrett til større klubber, og selv om han stort sett har sittet på benken på White Hart Lane, kan han nå kanskje følge i Young og Campbells fotspor, skriver Daily Express.

Chiriches var en av Tottenhams berømte «milliardkamerater». Gjengen som ble hentet inn for pengene man fikk for Gareth Bale i fjor sommer. En annen er brasilianeren Paulinho. Midtbanespilleren var ønsket av blant andre Real Madrid, men valgte Tottenham, hvor han ikke kan regnes som noen gigantisk suksess. Nå er han lei av benk og tribune, og kan være på vei bort. Men nå er det ikke europeiske storklubber som vil ha 26-åringen. Spurs får neppe igjen hele overgangssummen dersom de selger Paulinho i januar. Gamleklubben Corinthians står først i køen, men også Sao Paulo skal være interessert, skriver Daily Mirror.

Simon Mignolet fortsetter sitt horrorshow i Liverpool-målet. Du vet aldri om belgieren varter opp med en redning man knapt trodde var mulig, eller om han gjør en tabbe få har gjort før ham. Stort sett gjør han begge deler i hver kamp. Tirsdagens kamp mot Leicester var intet unntak. Nå hevder Metro at Liverpool allerede har funnet erstatteren. De røde skal ha tilbudt Fiorentinas brasilianske sisteskanse Neto 1,3 millioner kroner i uken dersom han vil flytte til England. 25-åringen er kontraktsløs til sommeren, og Fiorentina kan fort komme til å selge i januar.

Talentet Suso ønsket seg bort fra Liverpool i sommer. Han ville ha spilletid for å bli værende på Anfield. Men etter at 21-åringen fikk sitte på benken i derbyet mot Everton i september, har pipen fått en annen lyd. Daily Mail skriver at spanjolen nå er fornøyd med tilværelsen i Liverpool, og ønsker å bli værende til tross for interesse fra AC Milan.

Pablo Dani Osvaldo kom til Southampton som italiensk landslagsspiller, men var mer interessert i å slåss med lagkompisene på trening enn å score mål i Premier League. Dermed bar det på lån hjem til Italia. Først til Juventus, så til Inter denne sesongen. Der har målene rent inn, og nå er han ønsket i sitt egentlige hjemland. For spissen er født og oppvokst i Buenos Aires, og nå vil Boca Juniors hente ham tilbake til Argentina, skriver Daily Mail.

Etter å ha avsluttet gjestespillet sitt i australske Newcastle Jets, fridde Emile Heskey til gamleklubben Leicester. Men det eneste manager Nigel Pearson kunne tilby var en rolle som ambassadør. 37-åringen hadde egentlig sett for seg å spille. Det kan han derimot få lov til i Bolton. Ifølge Bolton News trener Heskey nå med Championship-klubben, og ettersom The Trotters er i beit for spisser, kan han ende opp med en korttidskontrakt. De kan også Eidur Gudjohnsen, som allerede har trent med klubben en stund. Dermed kan Bolton plutselig dukke opp med et spisspar på til sammen 73 år.