Tårevått farvel med cricket-stjerne i Australia

Se rørende minnevideo etter bortgangen til cricket-spiller Phillip Hughes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et samlet Cricket-Australia er i sorg etter at stjernespilleren Phillip Hughes gikk bort forrige uke - tre dager før han ville fylt 26 år. 

Onsdag ble Hughes begravet i Macksville i Australia. Seremonien ble kringkastet direkte på TV og på storskjermer flere steder i Australia.

I tillegg til statsminister Tony Abbott, var også landslagskaptein Michael Clarke til stede.

1000 personer var samlet på Macksville High School, enda flere fulgte begravelsen på storskjermer utenfor, for å ta farvel med Hughes.

– Phillips ånd, som vil være en del av spillet vårt for alltid, vil fungere som en vokter av sporten vi elsker, sa Clarke ifølge NTB.

Se rørende minnevideo i videovinduet øverst på siden!

Det var under en kamp 25. november at Hughes pådro seg en alvorlig skade da han skulle slå en ball. Han bommet på ballen slik at den spratt opp og traff ham i nakken. Det forårsaket blødninger i hjernen, og han mistet bevisstheten.

Han fikk hjertemassasje og kunstig åndedrett før han ble fløyet til sykehus. Der ble han operert, men livet sto ikke til å redde.

27. november døde Hughes.

– Jeg kunne ikke ha bedt om en bedre lillebror. Selv fra ung alder var du dømt til å bli en rockestjerne. Jeg savner deg, jeg er så stolt over deg og takk igjen for alle minnene. Jeg elsker deg nå og for alltid, sa Hughes' bror Jason i begravelsen.

Under helgens runde i de engelske fotballdivisjonene markerte Crystal Palace-kaptein Mile Jedinak og Reading-keeper Adam Federico landsmannen Hughes' tragiske bortgang. Før kampen mot Norwich støttet Federici et balltre mot reklameskiltene bak målet. Jedinak tok med seg et balltre på banen før kampen mot Swansea i Premier League lørdag.