Norsk suksesstrio råder talenter til å reise:

– Nivå to i Tyskland er mye bedre enn Tippeligaen

Herjer i 2. Bundesliga, mens andre nordmenn sliter i Championship.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Braunschweig (TV 2): – Jeg angrer ikke ett sekund, sier Vegar Eggen Hedenstad.

Sammen med Håvard Nielsen og Mushaga Bakenga er han blitt en kjæledegge i Eintracht Braunschweig. I går regisserte han matchvinnermålet til Nielsen, som førte klubben til opprykksplass i 2. Bundesliga.

– Vi trives veldig godt her. Og jeg tror norske talenter passer veldig godt inn i Tyskland. Og nivå to her er noe helt annet enn Tippeligaen. Nivået er mye bedre, sier den tidligere Stabæk-spilleren.

– Tyske klubber liker nordmenn

For der Mats Møller Dæhli (Cardiff) er fullstendig ute i kulden på tilsvarende nivå i England og Joshua King har hatt en tung høst i klubblaget Blackburn, spiller trioen mer eller mindre fast og er nøkkelspillere i Tyskland.

– Tyske klubber liker nordmenn. Vi har bevist at vi er gode nok. Moa startet denne epoken og jeg er ikke i tvil at Tyskland er det beste stedet å utvikle seg. I alle fall for meg, sier Bakenga.

– Det er sikkert litt individuelt. Ikke vet jeg, men for meg har dette vært perfekt og jeg stortrives. Klubbene er solide, spillestilen er underholdende og rammene rundt kampene er fantastisk. Valget om å dra hit har vært helt rett. Her får man jo spille og det må man for å utvikle seg, sier Nielsen, som denne sesongen har scoret sju mål på 14 ligakamper for Braunschweig, og blitt en viktig brikke for Norge.

Håper på landslagsspill

Det håper de andre å bli også.

– Jeg er nær. Det vet jeg. Dunker jeg inn et par mål til... Så er jeg der, sier Bakenga.

– Neste år er målet mitt. Jeg har trengt et halvår på å komme meg etter skader, men neste år har jeg som mål å være god nok for landslaget, sier Hedenstad.