BLACKBURN-LEGENDER: Henning Berg og Colin Hendry både spilte sammen og var trenere sammen i Blackburn. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
BLACKBURN-LEGENDER: Henning Berg og Colin Hendry både spilte sammen og var trenere sammen i Blackburn. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

Colin Hendry tror ikke Berg klaget for mye etter Blackburn-sparkingen

– Han fikk en enorm utbetaling og det var åpenbart at feilen lå hos klubben, sier Blackburn-legenden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Blackburn-legenden Colin Hendry gjestet TV 2s Premier League-studio denne uken.

Forut for sendingen fikk tv2.no en eksklusiv prat med den tidligere Blackburn-kjempen, som en gang i tiden var en av ligaens beste stoppere.

I glansdagene bestod Blackburns forsvar av blant annet skotten og Henning Berg, og Hendry var også en del av trenerteamet i Blackburn da nordmannen hadde sine ulykksalige 57 dager og ti ligakamper i sjefsstolen for to år siden.

– Jeg tror ikke Henning klaget for mye. Han fikk en enorm utbetaling og det var åpenbart at feilen lå hos klubben, sier Hendry om situasjonen der hans gamle lagkamerat fikk sparken under to måneder etter at kontrakten ble underskrevet.

Les også: Berg fikk medhold i retten - får millionerstatning

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Nå 48 år gamle Hendry har fått med seg at Berg nå nyter stor suksess i Legia Warszawa, og mener mye skal klaffe i manageryrket. 

– Ting gikk ikke bare i oppoverbakke for ham i noen av de to trenerjobbene i Norge (Lyn og Lillestrøm, journ.anm.), og det gikk åpenbart ikke bra i Blackburn. Men kanskje er det slik at fjerde gangen man får sjansen så går det bra. For meg var det vanskelige i både Clyde og Blackpool.

– Mange ting skal klaffe for at det skal bli suksess. Du kan arve et lag av spillere som er gode nok, eller ha fasiliteter og midler til å utvikle noe. I så fall er det supert. Hvis ikke må du forme noe, og da er det viktig å ikke tape for mye i begynnelsen, sier skotten.

– Da Henning kom til klubben så spurte han meg hva jeg gjorde. Jeg svarte «veldig lite»
Hendry sluttet selv i Blackburn i sommer, etter å ha jobbet som U21-trener siden Bergs dager i klubben.

– Da Henning kom til klubben så spurte han meg hva jeg gjorde. Jeg svarte «veldig lite». Det var fire andre trenere i klubben. Manageren var trener, Steve Kean var en veldig flink trener og Eric Black var meget dyktig. Han flyttet meg til U21-laget, som trolig var det mest fornuftige å gjøre. 

– Det er 46 kamper i en Championship-sesong, i tillegg til cupene, så saken var at det var ikke så mye trening å gjøre. Spillerne spilte kamp, hvilte og forberedte seg så til neste kamp. Og da var det manageren og Eric Black som tok seg av mesteparten av treningen, sier Hendry.