Costa-erstatterne herjet da Tottenham ble knust

Både Didier Drogba og Loïc Rémy scoret da Chelsea tok sin sjuende strake hjemmeseier i Premier League. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Tottenham 3-0
Videosammendrag av kampen kommer i videovinduet øverst!

Chelseas nådeløse triumfferd på eget gress i Premier League fortsetter.

Onsdag var det Tottenham som fikk unngjelde i ligaledernes egen storstue.

Et magisk angrep som ble avsluttet av Eden Hazard og en grusom tabbe fra Hugo Lloris som serverte Didier Drogba var nok til å sikre José Mourinhos lag 2-0-ledelse ved pause.

Etter hvilen la innbytter Loïc Rémy på til 3-0, og sikret Chelseas sjuende strake hjemmeseier i ligaen. Dermed fikk Chelsea besvart alle som lurte på om alt var i orden etter poengtap i helgen.

– Hvis ikke vi er bra, hvem er bra? Vi er på toppen av ligaen, vi topper gruppen i Mesterligaen og vi er i kvartfinalen i ligacupen. Det var en solid Premier League-forestilling, sa José Mourinho til TV 2 etter kampslutt.

Chelsea-manageren skrøt også av Didier Drogba.

– Han har startet to kamper i Premier League, mot Manchester United og Tottenham, og scoret i begge. Når han kommer fra benken er han også vanskelig for motstandere. Når du mentalt er en mester, så er du det også på din siste dag som fotballspiller, sa Mourinho.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– De var suverene. Tottenham har ballen mye og holder på og holder på, men Chelsea kontrollerer det. Dette laget er uhyre sterkt. De tar ledelsen og bare ser kampen ut, konkluderte TV 2s ekspert Erik Thorstvedt etter kampslutt.

– José Mourinho fortjener skryt for det han har gjort på spissplass. Backup-spissene er helt annerledes enn i fjor, sa Trevor Morley.

Spesielt signeringen av Didier Drogba fikk skryt i TV 2s studio, og etter kampslutt fikk ivorianeren også skryt av sin lagkamerat Eden Hazard.

– Han gjør alt for troppen. Han er veldig viktig, sa blant annet belgieren

Se hva mer Hazard sa i videovinduet til høyre!

Dermed fortsatte også Tottenhams marerittstatistikk på Stamford Bridge. Sist Spurs-seier i ligaen på den arenaen kom i 1990.

Slik var kampen: Spurs nærmest i starten
I åpningsminuttene var det Tottenham som var det friskeste laget. Både Erik Lamela og Christian Eriksen viste hurtig fotarbeid og eminent teknikk, og formspilleren Harry Kane kom til oppgjørets første store mulighet etter sju minutter.

Et innlegg fra Aaron Lennon fant hodet til unggutten, som leverte et godt hodestøt. Uheldigvis for gjestene traff det gode forsøket kryssstangen og gikk ut igjen bak Thibaut Courtois uten tellende resultat for bortelaget.

Under fem minutter senere prøvde Kane seg på ny. Han avanserte inn i boksen og ventet ut Gary Cahills taklingsforsøk, men skuddet som ble levert var fra litt for skrå vinkel. Dermed gikk forsøket utenfor den lengste stolpen til Courtois.

Hazard sendte Chelsea foran
Allikevel var det altså Chelsea som skulle score først. Etter snaue 20 minutter vartet de blå opp med drømmefotball, da Eden Hazard snurret rundt med gjestenes forsvar, spilte en vegg med Didier Drogba og plutselig var alene med Hugo Lloris.

Belgieren skjøt i burvokterens nærmeste hjørne, men Lloris klarte ikke å avverge. Dermed hadde Hazard scoret i sin fjerde hjemmekamp på rad i Premier League.

– Plutselig endret det helt. Det er vanskelig å si om det var de ene som var gode eller de andre som var dårlige. Jeg tror ikke Chelsea var helt påskrudd, sa Erik Thorstvedt i pausen.

Stor Lloris-tabbe da Chelsea doblet
Allerede tre minutter senere hadde vertene også doblet ledelsen, og nok en gang var både Hazard, Drogba og Lloris sentrale. Spurs' sisteskanse leverte et utspark som gikk rett i beina på Hazard.

Han fant hurtig Oscar, som deretter serverte Drogba. Ivorianeren viste styrke da han holdt Jan Vertonghen bak seg, og dunket 2-0 i nettet bak Spurs' kaptein for anledningen Lloris.

– Det utspillet fra Lloris er helt uforståelig. Jeg tror han prøvde å få den opp høyere i banen, og to sekunder senere må han hente ball nummer to ut av eget mål. Det er tungt, når du er lagets kaptein, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker. 

– Når sånne ting skjer, må det være et sikkerhetsnett. Se på Vertonghen. Han vet at Drogba er den store faren, men han er «sloppy», sa Erik Thorstvedt om situasjonen i pausen.

Tottenham fortsatte å være småfikse, men var ikke i nærheten av å true Thibaut Courtois' mål igjen i 1. omgang, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0.

Drogba ut - erstatteren scoret
Etter en times spill kunne Drogba blitt tomålsscorer, da det som i utgangspunktet var et skudd fra Eden Hazard traff kraftspissen, men veteranen klarte ikke å stokke beina raskt nok og forsøket rant ut i sanden.

Den første store jubelen fra Chelsea-fansen i 2. omgang kom etter 67 minutter, da Didier Drogba forlot banen og ble erstattet av Loïc Rémy.

Drøye fem minutter senere skulle også Rémy få publikum til å juble. Franskmannen vendte bort Jan Vertonghen enkelt som bare det og bredsidet enkelt inn 3-0 fra kloss hold.

– Loïc Rémy er en bra reserve for reserven, var Thorstvedts konklusjon etter kampslutt.

De siste 20 minuttene ble kun et pliktløp for Chelsea, som vant 3-0.

Lagoppstillinger

Chelsea: Thibaut Courtois - Branislav Ivanovic, Gary Cahill (Kurt Zouma, 46.), John Terry, César Azpilicueta - Cesc Fàbregas (John Obi Mikel, 76.), Nemanja Matic - Willian, Oscar, Eden Hazard - Didier Drogba (Loïc Remy, 67.)

Tottenham: Hugo Lloris - Vlad Chiriches, Federico Fazio, Jan Vertonghen, Ben Davies - Ryan Mason (Paulinho, 58.), Nabil Bentaleb - Aaron Lennon (Nacer Chadli, 58.), Christian Eriksen, Erik Lamela (Roberto Soldado, 74.) - Harry Kane