Gerrard ble helten: – «Captain Fantastic» viser hvor han hører hjemme

– Han slår alltid tilbake, tvil aldri på det! ropte en ekstatisk Kasper Wikestad etter Gerrard-scoring mot Leicester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester-Liverpool 1-3
Se videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Mye har vært sagt og skrevet om Steven Gerrard de siste ukene. I helgen måtte han hvile fra start i hjemmeoppgjøret mot Stoke, men tirsdag var Liverpool-kapteinen tilbake i elleveren da Brendan Rodgers' lag gjestet Leicester.

I sin gamle offensive midtbanerolle klarte Gerrard ikke å prege oppgjøret før pause, da Liverpool havnet under 0-1, men etter en Adam Lallana-utligning i samme omgang var det allikevel Gerrard som skulle stjele showet etter hvilen.

34-åringen dunket inn 2-1 snaut ti minutter ut i 2. omgang, og selv om Jordan Henderson la på til 3-1 i sluttminuttene var det Gerrards scoring som var oppgjørets viktigste.

– Det stod nærmest skrevet i stjernene i kveld, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad etter kampslutt.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Jeg er fornøyd med scoringen, men mest fornøyd med seieren, sa Gerrard selv etter kampslutt.

Sin egen kontraktssituasjon ville han dog ikke snakke om.

– Jeg bestemmer meg når jeg er klar. Supporterne har kjent meg lenge nok. Det handler ikke om meg, det handler om laget og de tre poengene. Det er der overskriftene bør være, sa han.

I studio etter kampslutt ble også Gerrard tema.

– Liverpool spiller 60 kamper på en sesong. Noen må jo han og stå over, og at det er kontraktsforhandlinger på gang er en ganske normal hendelse. Jeg tror han tar dette ganske kult, sa Erik Thorstvedt.

– Hvis han vil dra utenlands bare for opplevelsen, så forstår jeg det. Han er en enklubbsmann. Han er en legende. Jeg vet at Brendan Rodgers sa at han er den beste spilleren i Premier League-historien. Jeg er uenig i det, sa Colin Hendry som gjestet studio. 

Slik var kampen: Mignolet med tabbe, strålende redning og uheldig selvmål
Etter at de første 20 minuttene på King Power Stadium var relativt hendelsesfattige smalt det plutselig på Liverpools banehalvdel. Og det meste handlet om Simon Mignolet.

Først serverte belgieren Esteban Cambiasso en utmerket mulighet til å sette inn ledermålet, men den vanligvis stødige venstrefoten til argentineren sviktet da det gjaldt som mest fra drøye 20 meter og skjøt utenfor det tomme målet.

– Mignolet har hatt sine brølere. Den der kunne blitt den aller største. Den der skal du sette, Cambiasso. Det er svakt ikke å sette den der, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Allerede minuttet senere var det dog duket for Leicester-scoring. Først reddet Mignolet strålende fra Jamie Vardy, men returen havnet hos Leonardo Ulloa. Spissen skjøt knallhardt i stolpen, før ballen deretter traff baksiden av en liggende Mignolet og havnet i nettet.

Liverpool utlignet fem minutter etter ledermålet
Det tok ikke mer enn fem minutter før Liverpool responderte på vertenes ledermål. Et svakt slått frispark fra Steven Gerrard ble avklarert, men Lucas Leiva plukket opp restene og leverte et innlegg som skulle vise seg vanskeligere å håndtere. 

Wes Morgans avklareringsforsøk havnet nemlig rett i beina på Adam Lallana, som klinket ballen i nettet bak Kasper Schmeichel. Det var engelskmannens 50. ligascoring i karrieren, i hans 246. ligakamp.

Scoringen var også omgangens siste, og lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

TV 2-studio tok for seg «legendeduellen» sentralt på midtbanen
I pausen tok man i TV 2s studio blant annet for seg midtbaneduellen mellom Esteban Cambiasso

– De har begge vært bedre før. De er fortsatt gode nok, men dette er legender. Det er folk som har vært i ypperste verdenstoppen, og som fremdeles greier å sette sitt preg på det. Men i dag har Gerrard bare forsøkt seg på 20 pasninger. Det er ikke mye.

– Han har stor aksjonsradius, men 20 pasninger og kun 75 prosent treffsikkerhet er lite for å være ham. Cambiasso har ti pasninger mer, selv om han løper mye mellom. Han får ballen en del, sa Erik Thorstvedt. 

«Captain Fantastic» svarte kritikerne
Under ti minutter ut i 2. omgang skulle det så smelle, og nær sagt selvfølgelig var det Gerrard som gjorde det. En andreball havnet i beina på Liverpool-kapteinen, og i slike situasjoner er han som regel iskald. Det var han også i dette tilfellet.

– Steven Gerrard! Han gjør det hver eneste gang. Det kommer etter uker med kritikk, etter spekulasjoner om hvor han kommer til å ende opp og om framtiden hans. Så viser «Captain Fantastic» hvor han hører hjemme. Han slår alltid tilbake. Tvil aldri på det, ropte en ekstatisk TV 2-kommentator Wikestad fra kommentatorplass.

Kapteinen utvist for Leicester
Snaue ti minutter senere gikk situasjonen fra vondt til verre for Leicester. Kaptein Wes Morgan mislyktes med et tilbakespill til Kasper Schmeichel, og så seg nødt til å legge Rickie Lambert i bakken. Dommer Anthony Taylor vurderte det hele dit hen at Lambert hadde en åpenbar målsjanse, og dermed ble det rødt kort til Morgan.

Drøyt et kvarter før slutt kunne fort Leicester blitt redusert til ti mann, da Steven Gerrard gikk i bakken alene med Kasper Schmeichel. Dommer Lee Mason dømte dog ingenting.

– For å bruke en klisjé: Jeg har sett at det er blitt blåst for de der. Kasper Schmeichel er ikke på noen andre enn Liverpool-kapteinen, sa Wikestad.

Schmeichel-tabbe ledet til lekker Sterling-assist
Schmeichel skulle dog havne i negativt søkelys på ny, da seks minutter gjenstod på klokken. Et innlegg fra Gerrard gikk via en forsvarer, men allikevel burde dansken avverget bedre enn han gjorde.

Returen falt i beina på Raheem Sterling, som på nydelig vis hælflikket ballen i beina på Jordan Henderson. Midtbanespilleren gjorde ingen feil, dunket 3-1 i nettet og avgjorde oppgjøret.

Seieren førte Liverpool opp på en foreløpig 8. plass på tabellen, men der kan det bli endringer når Premier League-runden fullføres onsdag.

Lagoppstillinger

Leicester: Kasper Schmeichel - Ritchie De Laet, Wes Morgan, Marcin Wasilewski, Paul Konchesky (Marc Albrighton, 80.) - Riyad Mahrez, Matthew James, Esteban Cambiasso, Jeff Schlupp - Jamie Vardy, Leonardo Ulloa

Liverpool: Simon Mignolet - Javi Manquillo (Alberto Moreno, 46.), Kolo Touré, Martin Skrtel, Glen Johnson - Adam Lallana (Joe Allen, 71.), Jordan Henderson, Lucas Leiva,  Raheem Sterling (Dejan Lovren, 90.) - Steven Gerrard - Rickie Lambert