FLERE MISTENKTE: Flere personer er mistenkte etter at huset til sorenskriveren Ola P. Svor på Hamar ble satt fyr på. Foto: Politiet/Scanpix
FLERE MISTENKTE: Flere personer er mistenkte etter at huset til sorenskriveren Ola P. Svor på Hamar ble satt fyr på. Foto: Politiet/Scanpix

Flere mistenkte etter sorenskriver-brann

Politiet bekrefter at flere personer har status som mistenkte etter brannen hos sorenskriveren på Hamar i fjor sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet mener den eller de som satt fyr på huset til sorenskriver Ola P. Svor i Hedemarken tingrett natt til 22. juli i fjor ønsket å ramme han som tingrettsdommer. Politiet har flere personer i kikkerten.

– Dette er ikke en tilfeldig brannstiftelse. Dette er gjort av personer som ønsket å ramme han som sorenskriver. Vi har flere alibi-kandidater som ikke er sjekket ut av saken og som har status som mistenkte, sier politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga i Oslo politidistrikt til TV 2.

Gransker dommer

Ingen personer er foreløpig pågrepet og siktet for mordbrannforsøket. Etterforskerne har gransket et stort antall saker hvor Ola P. Svor har vært dommer, på jakt etter mulige gjerningspersoner.

– Vi gransker et stort antall straffesaker og sivile saker for å se om det finnes personer som kan ha hatt et ønske om å hevne seg eller skremme sorenskriveren, sier Aga.

80 personer er til nå avhørt i saken. Dommeren selv mener den eller de som står bak ønsket å ramme han som en representant for rettsvesenet

– Vi er av den oppfatningen at denne brannen har sammenheng med hans virke som dommer. I lys av det har Svor bidratt med mye informasjon til politiet, sier bistandsadvokat Svein Holden til TV 2.

Dusør

Sorenskriveren var ikke hjemme da huset ble satt fyr på, men datteren og ei venninne lå og sov og måtte redde seg ut av bolighuset, som ble totalskadet i brannen. I dag utlovte politiet en dusør på 100.000 kroner for tips som kan føre til oppklaring av mordbrannforsøket.

– Dette er en veldig alvorlig sak. Dersom den er ment å ramme en representant for rettsvesenet, og derigjennom vårt demokratiske system, er den særdeles alvorlig. Vi ber alle som kan ha informasjon om saken, å ta kontakt med politiet, sier politiadvokat Aga.

Tips i saken kan gis til Oslo politidistrikt:
Tlf.: 22 66 96 00 (døgnbemannet)
Epost: sorenskriverbrannen@politiet.no