NEDTUR: Lillehammer og Alexander Reichenberg røk på et sjokktap for Kongsvinger. Etter kampen ble unggutten hengt ut som syndebukk i mjøsbyen. FOTO: TV 2
NEDTUR: Lillehammer og Alexander Reichenberg røk på et sjokktap for Kongsvinger. Etter kampen ble unggutten hengt ut som syndebukk i mjøsbyen. FOTO: TV 2

Får «skylda» for sjokktap: – Jeg føler meg hengt ut på nettet

Lillehammer-spiller Alexander Reichenberg var på julebord dagen før nederlaget for Kongsvinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kongsvinger Knights sjokkerte stort og vant 3-2 over Lillehammer etter straffer i søndagens kamp i Get-ligaen.

Lillehammer er trygt forankret midt på tabellen og skal normalt sett ha full kontroll på tabelljumboen, som kun sto med fire poeng på 22 kamper før møtet. Men i ishallen på Gjemselund fikk Lillehammer det tøffere enn forventet og fikk bare med seg ett poeng.

Det har fått flere Lillehammer-tilhengere til å rase. Spesielt etter at ryktene begynte å gå i mjøsbyen om at LIK-profilen Alexander Reichenberg var på fylla dagen før kampen.

– Det er ikke noe moro

Sannheten er at 22-åringen var på julebord med kolleger fra sin sivile jobb. Han understreker selv overfor lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen at han kun tok et par øl til middagen, og drakk kaffe resten av kvelden før han reiste hjem i 02.00-tiden.

Reichenberg reagerer nå på rykteflommen, men angrer samtidig på at han tok byturen i det hele tatt.

– Jeg forstår at det var dumt av meg å være oppe så seint kvelden før man skal spille kamp. Jeg informerte trener Tor Erik Nilsen om at jeg hadde vært på julebord med jobben. Nå føler jeg meg hengt ut på nettet, og at jeg får skylda for at laget tapte mot Kongsvinger. Det er slett ikke noe moro å sitte å se hva alle skriver meg på nettet, sier Reichenberg til lokalavisen.

Daglig leder i Lillehammer, Øystein Tronrud, blir oppgitt når TV 2 kontakter han om saken.

– For meg virker det som at det er storm i et vannglass. Det er én spiller som har vært på et julebord. Han har forholdt seg rimelig rolig. Det er mye fulle folk som har sett ham gå gjennom byen og bort til drosjestasjonen. Det er ikke noen sak. Det er helt håpløst, sier han.

Og påpeker:

– Jeg synes det er helt på trynet at en så uskyldig sak blir slått opp på denne måten.

– Må stille best mulig forberedt

Tronrud bekrefter likevel at det ikke er lov i henhold til Lillehammers regler å nye alkohol dagen før kamp.

Lillehammer-trener Tor Erik Nilsen reagerte også på opplysningene da Gudbrandsdølen Dagningen var på tråden.

– Jeg så noen som ikke presterte så bra som vi hadde håpet på, men slik er det i noen kamper. Uansett er det ikke hyggelig å høre at noen på laget har vært på julebord kvelden før en kamp. Alle har et ansvar for å stille best mulig forberedt til kamp, sier han til avisen.

Derfor har også Reichenberg vært i samtaler med LIK-ledelsen.

–  Vi har hatt en oppklaring med klubben, og vi har lagt det bak oss. Vi er blitt enige om at jeg må tenke på ishockeyen, sier Reichenberg til TV 2.

Pussig nok var det Reichenberg selv som fikset overtid – og ett poeng – med sin viktige 2-2-scoring like før slutt mot Kongsvinger.

22-åringen er krystallklar på at laget underpresterte kraftig i kampen.

– Kongsvinger-kampen er en kamp vi skal vinne, sier han bestemt.

Neste mulighet for Lillehammer er torsdagens hjemmemøte med Vålerenga, som har slitt svært tungt i Get-ligaen den siste tiden.