LOVER Å FJERNE: Det er avdekket resistente bakterier på både kyllingfileter og på kalkunkjøtt.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LOVER Å FJERNE: Det er avdekket resistente bakterier på både kyllingfileter og på kalkunkjøtt.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nortura vil fjerne tilsetningsmiddel i kyllingfôr

Nortura vil i løpet av to år ha slutt på bruken av fôrtilsetningsstoffet Narasin, som eksperter mener kan føre til antibiotikaresistens.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nortura, som står bak merkevaren Prior, opplyser til NTB at de satser på å kutte all bruk av Narasin i løpet av 2016. Fra før har Veterinærinstituttet planlagt et forskningsprosjekt for å se om det er mulig å fase ut bruken av Narasin.

– Vi støtter myndighetenes arbeid, men ønsker trykk på dette nå, og har som mål at all Norturas kylling er Narasin-fri innen utgangen av 2016, sier visekonsernsjef Egil Olsvik i Nortura. (©NTB)