BLIR IKKE MED NED: Jakob Orlov vil bort fra Brann.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BLIR IKKE MED NED: Jakob Orlov vil bort fra Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Orlov vil bort fra Brann

Den svenske spissen ser ikke for seg å spille i førstedivisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han er «min mann».

Det var ordene Brann-trener Rikard Norling brukte da en rekke eksperter stilte spørsmål ved signeringen av Jakob Orlov før sesongen. 

– Brann bestemmer
Den svenske spissen kom til Bergen for en overgangssum på rundt fire millioner kroner. 29 kamper, ni scoringer og et nedrykk senere vil Orlov bort fra klubben.

– Brann vil beholde ham. Men svaret på spørsmålet om Orlov vil spille i den norske ligaen. Svaret på det spørsmålet er nei, sier Orlovs agent Per Jonsson til Fotbolldirekt.se.

Det svenske fotballnettstedet skriver at Orlovs pris trolig har falt til rundt halvparten av det Brann måtte ut med i januar. 28-åringen signerte da en kontrakt som strekker seg ut 2017-sesongen.

– Det er klart at det er Brann som bestemmer, men alt handler om hva noen klubber er villige til å betale Brann, sier Jonsson.

I Brann har de ikke hørt noe om Orlovs ønske om å forlate den ferske førstedivisjonsklubben.

– Dette er nytt for oss. Jeg har ikke hørt noe om dette, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til TV 2.

Orlov, som kom til Brann fra Gefle, skal ha tiltrukket seg interesse fra flere klubber i Allsvenskan.

To er allerede ferdige
Spillerflukten er allerede i gang i Brann i kjølvannet av det overraskende nedrykket. Daniel Mojsov og Birkir Sævarsson er allerede bekreftet ferdige i klubben, og det er ventet at flere spillere forsvinner ut portene på Brann Stadion.

Den økonomiske situasjonen er også alvorlig i klubben. Ytterligere 20 millioner kroner må kuttes i budsjettet, og styret og ledelsen får kraftig kritikk. 

Fredag forrige uke gikk styreleder Rolf Barmen ut offentlig og fredet daglig leder Roald Bruun-Hanssen - noe han måtte dementere den påfølgende dagen etter motstridende oppfatninger innad i styret.

Tirsdag ga to av medlemmene i styret, blant dem tidligere spiller Cato Guntveit, beskjed om at de ikke stiller til gjenvalg.