SATSER PÅ TOUREN: Chris Froome satser mot Tour de France 2015. Der ønsker han å vinne rittet for andre gang. Bildet er fra seieren i 2013.
SATSER PÅ TOUREN: Chris Froome satser mot Tour de France 2015. Der ønsker han å vinne rittet for andre gang. Bildet er fra seieren i 2013.

Froome gjør helomvending - satser på Tour de France

Chris Froome vil tilpasse seg den knalltøffe 2015-utgaven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fjorårsvinneren av Tour de France har tidligere uttalt at han ikke kommer til å kjøre rittet i 2015 - nå gjør Chris Froome (29) helomvending.

I en pressemelding på Team Sky sine hjemmesider bekrefter den kenyansk-fødte briten at Tour de France blir sesongens store mål i 2015.

– Sammen med laget mitt har vi selvsagt måttet prioritere noen konkurranser over andre, men Touren vil forbli mitt hovedmål i 2015, sier Froome.

Det har vært snakket mye om at løypen ikke passer til Froome. 29-åringen, som tidlig måtte bryte årets Tour etter en velt på den knalltøffe brosteinsetappen på rittets femte dag, er innstilt på å tilpasse seg 2015-utgaven.

– Det er klatrenes Tour neste år, så jeg må jobbe ekstra hardt i fjellene og bruke mindre tid på å trene tempo. Det blir også viktig å være så lett som mulig, så kosten vil spille en viktig rolle, sier Froome.

– Det er ingen tvil om at denne Tour de France-utgaven kommer til å bli en tøff test, men jeg nyter utfordringen, og det er ingen grunn til at det skal være noe dårligere for meg enn konkurrentene mine. Det er vårt ansvar som lag å tilpasse oss slik at vi kan være så konkurransedyktige som mulig, sier Froome.

I kjølvannet av sesongen har Tinkoff-Saxo-eier Oleg Tinkov slått et slag for å samle alle sammenlagtkanonene i alle de tre store etapperittene. Tanken er nok overveldende for rytterne, Froome inkludert, men understreker med sin egen erfaring hvor vanskelig det er å gå for seier i to Grand Tours.

– På dette tidspunktet i karrieren føler jeg at Touren har prioritet. Det kan komme et sted i fremtiden der andre ritt kan bli prioritert, men for 2015 er det Touren, sier Froome.

For øyeblikket er Froome tilbake i trening i Sør-Afrika etter en etterlengtet friperiode med giftemål og påfølgende bryllupsreise.

Sesongen starter med Ruta del Sol for Froome.