Liv Randi (41) brukte D.D.E.-låt som trøst etter ektemannens dødsfall

I TV 2-programmet «Neste låt» fikk hun bandet til å fremføre låta. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I TV 2-serien «Neste låt» inviteres artister og band til å holde konserter for fansen på Sentrum Scene i Oslo. 

Programleder Asbjørn Slettemark beskriver programserien på følgende måte:

– Det er et ganske enkelt konsept. Artister og band står på scenen, men for en gang skyld får de ikke bestemme låtene selv. Fansen bestemmer hva de skal spille. Det er basert på virkelig blodfans som har forskjellige historier. De forteller alt fra morsomme historier til mer tårevåte opplevelser, sier Slettemark til TV 2.

Fansen ble på forhånd oppfordret på tv2.no til å sende inn sine historier, og da konsertene ble holdt, var fansen til stede i salen enten personlig eller via telefon.

Fant trøst i D.D.E. etter ektemannens død

I premiereprogrammet står D.D.E. på scenen. Namsosbandet, som passerte én million solgte plater i 2004, betyr ekstra mye for Liv Randi Draugedalen (41) fra Kristiansund.

For ti år siden døde ektemannen hennes. For å bearbeide sorgen hørte hun mye på en spesiell D.D.E.-låt. Hun ringte til Sentrum Scene hvor bandet sto på scenen og fortalte til vokalist Bjarne Brøndbo:

– For ti år siden mistet jeg og barna mine en kjær ektemann og en veldig, veldig fin pappa. En stund etter begravelsen var jeg på handletur til Skien, og da fant jeg en plate med dere der det var en sang som heter «Det fine vi hadd sammen». Jeg begynte å spille den, og den sangen traff meg så veldig, veldig godt, fordi det var dét jeg satt igjen med etter at han døde, sa Draugedalen på telefon.

Hun fikk ønsket sitt innvilget, og D.D.E.-opptredenen av «Det fine vi hadd sammen» kan du se øverst i artikkelen.

Kjempet knallhardt i fire år

Liv Randi forteller til TV 2 at hennes ektemann Rune døde etter en lang kamp mot kreften. Rune, som jobbet som politimann i Telemark, kjempet i fire år mot hjernesvulsten, og da familien endelig trodde at ting kom til å gå bra, endret det seg til det verre.

Liv Randi og ektemannen Rune. Rune kjempet mot kreften fra 2000 til han døde i 2004. Foto: Privat.
Liv Randi og ektemannen Rune. Rune kjempet mot kreften fra 2000 til han døde i 2004. Foto: Privat.

– Det viste seg at det var spredning. Det hadde spredd seg til ryggraden. Han begynte på mer stråling, men legene var bekymret for skader som kan komme av for mye stråling. Han fikk også cellegift i tablettform for å se om svulsten kunne trekke seg tilbake. Strålingen funket greit, men han ble dårlig da svulsten utvidet seg. Han var kjempedårlig, forteller hun.

I de fire årene ektemannen kjempet, var Liv Randi ved hans side hver gang han var på sykehus. I noen perioder var det flere uker av gangen.

– Jeg så at ting gikk bedre, men som den realisten jeg er, og at jeg har jobbet jeg som hjelpepleier, følte at «det kan gå bra, og det kan ikke gå bra». Jeg merket at han på en måte ble borte. Han glemte ting. Jeg skjønte at det ikke var bra.

Liv Randi, Rune og deres to døtre. Foto: Privat
Liv Randi, Rune og deres to døtre. Foto: Privat

Hun er evig takknemlig over støtten og hjelpen hun har fått av familie og venner i den tunge sykdomsperioden.

Tapte kreftkampen

2. august 2004 døde Rune.

– Det var kjempetøft. Han var en snill pappa og snill mann. Vi hadde det helt topp, sier Liv Randi som sitter igjen med to døtre som i dag er 20 og 15 år gamle. 

D.D.E.-låten «Det fine vi hadd sammen» fant hun på en samleplate, og den har gitt henne mye trøst.

– Jeg satt på plata, og da den låta kom tenkte jeg «oj». Det var sangen til meg. Den traff meg helt vanvittig. Jeg tenker at vi hadde så mye, mye, mye mer vi skulle ha gjort sammen. Samtidig har jeg tenkt mye på at jeg har to barn med ham, og det er mine minner. De sterkeste minnene er barna.

– Jeg spilte den for presten som forrettet begravelsen, og fortalte ham at jeg ville ha spilt den i begravelsen hvis jeg hadde kjent til låta da. Presten var enig i at det er en fin låt.

– Jeg håper stemningen blir videreformidlet

De øvrige artistene som er med i «Neste låt»-serien er Jan Eggum, DeLillos, Venke Knutson, og Erik og Kriss. Asbjørn Slettemark beskriver en spesiell stemning under konsertene. 

– På grunn av det tettet båndet mellom publikum og artist ble det veldig god stemning. Det var ikke folk som var ute for å ta et glass rødvin og at det var en konsert som skjedde i tillegg. Dette er folk som kan alle låtene og har vært på hundrevis av konserter. Det var god, intim og flott stemning. Artistene spilte låter de ikke spiller ofte, så man merket at artistene var litt: «Shit, hva er det som skjer nå?». De ble tatt ut av komfortsonen sin.

– Og en annen ting er at det er veldig gøy gøy å sende livemusikk på TV. Det skjer ikke så fryktelig ofte lenger, og her var det på fansens premisser. Jeg håper den stemning blir videreformidlet. Jeg fikk inntrykk av artistene at dette var en helt spesiell kveld, sier programleder Asbjørn Slettemark.

«Neste låt» har premiere søndag 7. desember klokken 21:45 på TV 2.