Auberginegryte med kylling. Foto: TV 2
Auberginegryte med kylling. Foto: TV 2

Auberginegryte med kylling

Khoreshete bademjan ba morgh

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskrift hentet fra kokeboken ”Smaksrike minner fra Persia» Av Lily Bandehy

2-3 auberginer
Salt, pepper
Olje til steking
3-4 kyllingfileter ( 600-700 g)
1 løk
½ ts karri
1/2 ts kanel
½ ts gurkemeie
1 dl vann
1 boks hakkede tomater
Saften av 1/2 sitron
Frisk koriander

Skrell auberginer og del i tre skiver på langs, dryss med salt og la dem ligge i 10 min.
Skyll av saltet, tørk med kjøkkenpapir før de stekes i olje ved høy temperatur.
Stek aubergineskivene lysebrune.
Legg på en tallerken som stilles på skrå i 5 min, slik at overflødig olje renner av.
Skjær kyllingfileter i litt store biter og stek i olje sammen med løk , karri, kanel og gurkemeie.
Hell over vann og hakkede tomater, krydre med salt og pepper.
La trekke 5-6 min.
Legg de stekte, godt avrente aubergineskivene i gryta og la trekke i ca 30 min.
Ikke rør i gryta da vil aubergineskivene gå i stykker!
Smak til med sitronsaft, server med ris og salat.