I GARNET: Manchester United håper at de kan sikre seg Atletico Madrid-stopperen Diego Godin.   AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
I GARNET: Manchester United håper at de kan sikre seg Atletico Madrid-stopperen Diego Godin.   AFP PHOTO/ GERARD JULIEN

Fotballryktene:
– Manchester United vil ha La Liga-vinner i garnet

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Julen, julen, julen den er her. Og det er et sikkert tegn på at overgangsvinduet nærmer seg.

For hver nellikspiker vi trekker ut av appelsinen, så er vi en dag nærmere glohete kredittkort og impulskjøp.

Men noen klubber er godt i gang med planleggingen, og daglig kommer det nye drypp med rykter fra fotballverden.

Len deg godt tilbake og få med deg dagens samling med spekulasjoner.

Manchester United har vært noe fronttung så langt denne sesongen. Robin van PersieWayne Rooney og Radamel Falcao utgjør lagets «scary attack», mens Paddy McNairChris Smalling og Tyler Blackett ikke akkurat skremmer motstanderne fra å gå i angrep mot dem. Manager Louis van Gaal har seriøse planer om å stabilisere laget i januar. Det er ingen hemmelighet at Aston Villa-kaptein Ron Vlaar er ønsket på Old Trafford, men nå skriver The Telegraph at van Gaal vurderer å trigge utkjøpsklausulen i Diego Godins kontrakt med Atletico Madrid, noe som vil bety en overgang på nærmere 300 millioner kroner for 28-åringen.

Men Manchester United har ikke helt gitt opp Mats Hummels heller, melder Daily Express. Med Borussia Dortmund trygt plassert i bunn av Bundesliga-tabellen, er det en overhengende fare for at klubben ikke spiller Champions League neste sesong. Det kan føre til spillerflukt fra Signal Iduna Park. Manchester United kan ikke lokke med europacupspill denne sesongen, men med Hummels på laget, så øker sjansene for at man kan klare fjerdeplassen i Premier League denne sesongen.

Van Gaal har allerede solgt en angriper til Arsenal denne sesongen. Nå kan Javier Hernandez følge i Danny Welbecks fotspor. Ifølge Daily Star skal The Gunners vurdere et bud på 130 millioner kroner for den lille erten fra Mexico.

Men Arsenal skal først og fremst forsterke forsvaret i januar. Manager Arsene Wenger har lovet fansen en midtstopper på nyåret, og Celtics Virgil van Dijk har lenge vært nevnt som førstevalget. Men etter at nederlenderen scoret to mål i cuptriumfen over Hearts i helgen, advarer Ronny Deila om at 23-åringen blir VELDIG dyr dersom han skal flytte på seg i januar, skriver TalkSPORT.

Den argentinske angriperen Paulo Dybala blir hauset opp mer og mer for hver dag som går. Nå mener Palermo-eier Maurizio Zamparini at 21-åringen vil være bedre enn Lionel MessiCristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic innen to år. Da er det kanskje ikke så rart at Arsenal skal ha valgt å innfri utkjøpssummen på rundt 320 millioner kroner. Det er Daily Star som skriver at Wenger vil sikre seg en av fotballverdens mest attraktive spillere, og har kommet til enighet med Palermo.

Liverpool er begynt å tenke langsiktig. De ser ut til å ha innsett at de ikke kan ta opp kampen med de beste med det første, og har nå hentet inn elleve år gamle Zak Gilsenan. Iren har to år bak seg i Barcelonas akademi La Masia, men familien har bestemt seg for å flytte til England, skriver Daily Star. Der ble Liverpool valget, og om seks-sju år kan de røde ha en spiller som kan løfte dem opp i toppen igjen.

Kaptein Steven Gerrard skal være veldig skuffet over sin egen innsats denne sesongen. Så skuffet at han er i ferd med å miste troen på at han er god nok til å spille for Liverpool fremover. Ifølge Daily Star vurderer nå 34-åringen seriøst å legge opp til sommeren. Stoltheten gjør at han ikke er interessert i å sitte på benken og ikke føle seg god nok for laget. Da sitter han heller i VIP-boksen og spiser en god middag mens han ser kampene på Anfield.

Mohamed Salah har ikke fått mange sjansene i Chelsea etter overgangen fra Basel. Nå skal manager Jose Mourinho ha kommet frem til at det beste for egypteren er å få litt spilletid et annet sted. Derfor åpner han nå får å leie ut angriperen, skriver Daily Mirror. Everton, Queens Park Rangers, Stoke og Sunderland skal alle være interessert i å ta på seg oppgaven siste halvdel av sesongen.

Det er ikke mange som hadde sett for seg at Charlie Adam skulle ende opp i spansk fotball. Men nå kan det «umulige» skje. For Stoke Sentinel skriver at David Moyes ønsker å hente skotten til Real Sociedad i januar.

Jack Butland skulle bli Englands neste storkeeper. Og unggutten skulle være smart og ta steg for steg i karrieren. Men han forutså ikke at Asmir Begovic skulle bli værende i Stoke da han droppet storklubbene for å signere for klubben. Dermed er det blitt benk og utlån på Butland, og karrierepilen har ikke pekt så bratt oppover som ekspertene spådde. Nå melder Stoke Sentinel at neste klubb kan bli det nystartede MLS-laget Orlando City.

Danny Ings står uten kontrakt til sommeren, men Burnley-manager Sean Dyche ønsker ikke å selge spissen i januar. Spørsmålet er om han blir overkjørt av klubbledelsen dersom det kommer inn et heftig bud. Ifølge Daily Mirror vil Newcastle komme med et fremstøt på nyåret.