Mørk: – Jeg følte meg ubrukelig veldig lenge

Nora Mørk var drevet av sinne da hun kjempet seg tilbake på håndballbanen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med Linn Jørum Sulland uaktuell for EM hviler et enda større ansvar på Nora Mørk (23). Etter seks kneoperasjoner var hun livredd for ikke å komme tilbake til håndballen.

– Når du er håndballspiller så er du på en måte ferskvare. Er du skadet er du ubrukelig, og det var det jeg følte meg veldig lenge, sier Mørk.

– Svartnet for meg

Tre år som tilskuere til lagvenninnenes suksess på både klubb- og landslag nærmet seg uutholdelig for Nora Mørk. I sinne fant hun styrken til å kjempe seg tilbake.

– Sinne drev meg. Jeg var så sint. Jeg følte meg så urettferdig behandlet. Hvorfor går det ikke min vei? Det som motiverte meg de gangene før jeg måtte operere igjen, var mesterskap og OL. Når det røk svartnet det for meg, sier 23-åringen.

– Har følt meg så utrolig mye alene

I oktober 2013 kom vendpunktet, mot Vardar i Champions League.

– Jeg følte meg som en helt da. Jeg kjente at jeg var meg selv igjen, at jeg var en del av laget.

Nå viser Mørk at hun er en av Norges beste og viktigste spillere.

– Jeg har følt meg så utrolig mye alene. Nå er jeg endelig viktig igjen, sier hun.

– Noe oppi hodet mitt som ikke er normalt

Larvik-spilleren er mest av alt fornøyd med at hun har vært så mentalt sterk, og ikke lar seg stoppe av frykten for nye skader.

– Jeg er veldig stolt av meg selv. Det er mye fysisk jeg har lagt ned, men det er også mye mentalt. Jeg kunne kommet tilbake og vært kjemperedd for at det skulle gått galt. Det er noe oppi hodet mitt som ikke er helt normalt, ler Mørk, som ikke har tenkt på å legge opp.

– Det er ikke et fiber i kroppen min som sier at jeg skal legge håndballen på hylla. Jeg føler at det er meg. Det er livet mitt. Jeg er ekstremt sulten, og er så glad for at jeg har så mange år igjen, sier hun.