Carl I. Hagen valgt som førstekandidat

Carl. I Hagen har nå førsteplassen på kommunevalglista til Oslo Frp etter at nominasjonskomiteen opprinnelig innstilte han som nummer tre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Etter en opptelling er det klart at Carl I. Hagen er valgt til førstekandidat for Oslo Frp.

Dermed ble han reddet av de som stemte på han som førstekandidat etter at han nominasjonskomiteen hadde innstilt han til en tredjeplass på kommunelista.

– Tusen, tusen takk. Jeg gleder meg til kommende valgkamp, sa Carl I. Hagen til forsamlingen da det ble klart at han var stemt frem som førstekandidat.

Det var høy applaus i lokalet da opptellingen var ferdig og det ble klart at Frp-veteranen ble valgt som toppkandidat i Oslo Frp.

– Jeg sa til meg selv at du må prøve å tape og vinne med samme sinn, men det er lettere å gjøre det ene enn det andre, sa Hagen.

I talen Carl I. Hagen holdt under nominasjonsmøtet før avstemmingen, snakket han om fortsette å kjempe for Frp sin politikk. Han snakket blant annet om bedre integrering og nevnte at antall flyktninger som Oslo mottar må ned.

– Dere vet jeg har en lang politisk fortid bak meg. Dere avgjør om jeg har en politisk fremtid foran meg, avsluttet Hagen før opptellingen var klar.

Han fikk 47 stemmer og slo dermed kandidaten Camilla Wilhelmsen som fikk 38.

Flere lokallag protesterte da nominasjonskomiteen foreslo Carl I. Hagen som tredjekandidat til listen, med lederen for Oslo Frp, Camilla Wilhelmsen (55) som førstekandidat.

Det ble varslet en kampvotering under nominasjonsmøte i kveld for å få Hagen tilbake som listetopp.

– Jeg håper det er flere som tar til fornuft i kveld. Om det ikke er hele lokallag, så håper jeg i hvert fall at enkeltpersoner vil stemme for Hagen, sa leder i Gamle Oslo Frp, Sigurd Fredeng, til NTB mandag formiddag.